Χθες το βράδυ στο πάρτι του Παύλου Χρηστίδη, επικράτησε ένταση και ενδιαφέρον μεταξύ των παρευρισκομένων, κυρίως των “προεδρικών” μελών του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας βρέθηκαν εκεί χωρίς όμως να συναναστραφούν καθόλου. Η παρουσία τους προκάλεσε εντάσεις και συζητήσεις γύρω από το μέλλον του κόμματος, ενώ ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων είχε προηγηθεί σε συνάντηση στο Βύρωνα πριν από την άφιξή του στο πάρτι, ενώ στο τέλος της βραδιάς εμφανίστηκε ο Γιάννης Σαβαλάνος, σύζυγος της Άννας Διαμαντοπούλου, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με σημαντικό ρόλο στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Οι παρευρισκόμενοι ήταν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μάντζος, ο Παναγιώτης Δουδωνής και ο Τάσος Νικολαΐδης, καθώς και υποψήφιους για ευρωβουλευτικές θέσεις όπως ο Λευτέρης Καρχιμάκης και ο Κώστας Τσουκαλάς.

Ο Χάρης Δούκας επιμένει ότι η απαγόρευση για τους κατόχους αμειβόμενων θέσεων στο δημόσιο να είναι υποψήφιοι σε εκλογές ισχύει μόνο για εκείνον και όχι για τους βουλευτές του κόμματος. Δήλωσε ότι οι εκλογές θα κριθούν βάσει ιδεών και πολιτικής και όχι καταστατικών περιορισμών. Παράλληλα, κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη να διατυπώσει τη θέση του πριν από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία θα συνεδριάσει την άλλη εβδομάδα.

Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το ποιος είναι επιλέξιμος για την προεδρία του κόμματος, με τον Δούκα να υποστηρίζει την αναγκαιότητα να αποφασίσει η πολιτική ηγεσία και όχι τα καταστατικά ζητήματα. Οι εσωκομματικές διαμάχες, ιδίως όσον αφορά στη συμμετοχή σε εκλογές υπό τους όρους του καταστατικού, φαίνεται να επιδεινώνονται, με πολλά στελέχη να αμφισβητούν τις ερμηνείες και τις απαιτήσεις του.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων στη συνέχεια ότι θεωρεί ευπρόσδεκτη την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει συζήτηση για το ποιος θα είναι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, εάν κερδίσει την ηγεσία, ενώ επισήμανε τη σημασία της συλλογικής ηγεσίας. Απέρριψε κατηγορηματικά την αναπαραγωγή σεναρίων που απομακρύνουν τους ψηφοφόρους από την κάλπη, επειδή δεν παρέχουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

Αντίστοιχα, η Άννα Διαμαντοπούλου, μόλις πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά της, επέλεξε να επισκεφθεί την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα για να λάβει τις “ευλογίες” από τις “ρίζες” της, προηγούμενης εκλογικής της περιφέρειας. Αναμένεται να παρουσιάσει μαζί με την απόφασή της να διεκδικήσει την ηγεσία, ένα προγραμματικό πλάνο για την εξασφάλιση κυβερνητικής προοπτικής για το ΠΑΣΟΚ.

Ο Παύλος Γερουλάνος συνεχίζει τον κύκλο των επαφών του με στελέχη και μέλη, ενώ το επιτελείο του ετοιμάζεται να αναλύσει τις υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητάς του από στελέχη του κόμματος. Ταυτόχρονα, η Νάντια Γιαννακοπούλου και η Μιλένα Αποστολάκη εστιάζουν στην οργάνωση καθημερινών παρεμβάσεων για τα κυρίαρχα θέματα, ενώ η ΕΔΕΚΑΠ (κλίματος Ανδρουλάκη) προσδιορίζει τον κατάλληλο χρόνο για να αναλύσει τις προτάσεις και να περιγράψει τον “οδικό χάρτη” προς τις κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις