Αρχική Διεθνή Τουρκία: Δύο παιδιά ανασύρθηκαν ζωντανά από τα ερείπια τρεις ημέρες μετά τον...

Τουρκία: Δύο παιδιά ανασύρθηκαν ζωντανά από τα ερείπια τρεις ημέρες μετά τον σεισμό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δύο κορίτσια ανέσυραν ζωντανά από τα ερείπια, οι διασώστες στην Τουρκία, τρείς μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Αιγαίο και προκάλεσε την κατάρρευση κτιρίων στη Σμύρνη.

Ένα τρίχρονο κορίτσι, που βρισκόταν κάτω από τα ερείπια μιας πολυκατοικίας διασώθηκε 65 ώρες μετά τον σεισμό και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ανακοίνωσε η υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες του κοριτσιού, τυλιγμένου με μια κουβέρτα να απομακρύνεται υπό τα χειροκροτήματα των διασωστών.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενη. Να σας ευλογεί ο Θεός, οι προσευχές μου εισακούσθηκαν», δήλωσε η γιαγιά του κοριτσιού.

Το τρίχρονο κοριτσάκι είναι το εκατοστό έκτο άτομο που διασώζεται κάτω από τα ερείπια των κατεστραμμένων κτιρίων στην Σμύρνη. Μεταξύ των διασωθέντων ήταν και η μητέρα της, όπως και οι δύο αδελφές της αλλά και ο αδελφός της, οι οποίοι ανασύρθηκαν από τα ερείπια το Σάββατο το βράδυ. Ωστόσο ο αδελφός της υπέκυψε αργότερα.

Λίγες ώρες πριν τη διάσωση του 3χρονου κοριτσιού, ένα άλλο 14χρονο κορίτσι, ανασύρθηκε από τα ερείπια άλλης πολυκατοικίας, σύμφωνα με την AFAD. Ωστόσο, η χαρά της οικογένειάς της ήταν σύντομη, καθώς η αδελφή της, εντοπίστηκε νεκρή, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Στο μεταξύ οι διασώστες εξακολουθούν να ερευνούν τα ερείπια ακόμη και σήμερα με την ελπίδα να εντοπίσουν και άλλους επιζώντες, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στο σημείο.