Αρχική Δήμοι Δράση για την πρόληψη Καρδιαγγειακών νόσων διοργανώνει ο Δήμος Αιγάλεω

Δράση για την πρόληψη Καρδιαγγειακών νόσων διοργανώνει ο Δήμος Αιγάλεω

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόγραμμα Εκτίμησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου, οργανώνεται στα Δημοτικά Ιατρεία Αιγάλεω στις 26 (8.30-15.30) και 27 Νοεμβρίου (12.00-19.00), υπό την αιγίδα του Δήμου της περιοχής και του ΚΕΠ Υγείας,  από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) με την επιστημονική συνδρομή της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως σημειώνεται ενόψει της δράσης υγείας, η διαρκής προσπάθεια να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες  για την αξία της πρόληψης μπορεί να προλάβει κύριες εκδηλώσεις των καρδιαγγειακών νοσημάτων, όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο, που αποτελούν την πρωταρχική αιτία θανάτου και αναπηρίας στη χώρα μας.

Γιατροί και συνεργάτες του ΕΛΙΚΑΡ θα ενημερώνουν τους δημότες θα ελέγχουν δωρεάν την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και θα προσδιορίζεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος σε όσους γνωρίζουν την ολική χοληστερόλη τους, βάσει ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ήδη ραντεβού καλώντας στα Δημοτικά Ιατρεία του Αιγάλεω στο 210 5319740 από τις 8.00 μέχρι τις  14.00.