Αρχική Δήμοι Δράσεις για τη βιώσιμη κινητικότητα στα Χανιά

Δράσεις για τη βιώσιμη κινητικότητα στα Χανιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σειρά δράσεων διοργανώνει με κεντρικό σύνθημα: «Βιώσιμη κινητικότητα: Προετοιμάζοντας τις αλλαγές στην πόλη μας», αύριο Σάββατο 6 Οκτωβρίου, στις 10.00 το πρωί, στην Οδό Τζανακάκη, ο Δήμος Χανίων.

Οι δράσεις που διοργανώνονται σε συνεργασία με φορείς και συλλογικότητες, θα περιλαμβάνουν διαγωνισμούς με ποδήλατα, πατίνια, θεατρικό παιχνίδι, κ.α., ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί ο σχεδιαζόμενος ποδηλατόδρομος και οι παρεμβάσεις, που προωθούνται στη συγκεκριμένη οδό.

Στόχος των δράσεων είναι η υποστήριξη των βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας:

“Το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας και αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού για την παρούσα Δημοτική Αρχή αποτελεί προτεραιότητα, που έχει αρχίσει να εκτελείται, υιοθετώντας τις σύγχρονες αντιλήψεις προσβασιμότητας. Με επίκεντρο τον σχεδιαζόμενο ποδηλατόδρομο, που θα ξεκινά από την οδό Στρ. Τζανακάκη και θα καταλήγει στην οδό Πειραιώς, στη Νέα Χώρα, καλούμε τους συμπολίτες μας σε μια διαφορετική δράση, όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν οι πεζοί και οι ποδηλάτες. Ας διαμορφώσουμε από κοινού τα Χανιά, που επιθυμούμε”.