Αρχική Υγεία Δραματική πρόβλεψη Τζανάκη για 820 διασωληνωμένους

Δραματική πρόβλεψη Τζανάκη για 820 διασωληνωμένους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια ανησυχητική πρόβλεψη έκανε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, καθηγητής Νίκος Τζανάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, αν δεν υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις από τα νέα μέτρα, τότε η αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος της πανδημίας θα ξεκινήσει μετά τις 10 Απριλίου.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Νίκος Τζανάκης σημειώνει:

Καλησπέρα σε όλους…. Μετά από μέρες αναρτούμε σήμερα την εκτίμηση μας για τις κλίνες ΜΕΘ το επόμενο 20ήμερο με την ευχή να επαληθευθούμε. Η μεθοδολογία μας βασίστηκε σε όσο κατά καιρούς έχουμε πει αλλά εν προκειμένω προσθέσαμε 8 συνολικά συν-μεταβλητές στο μοντέλο μας και 2 βασικές παραδοχές:

1) να μην εισέλθει σε επιδημική κρίση η επόμενη μεγαλύτερη αστική περιοχή της χώρας δλδ η Θεσσαλονίκη &

2) να μην επηρεάσουν δραματικά οι όποιες αλλαγές στα μέτρα τη δυναμική της πανδημίας…. αλλιώς τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ.

Εκτιμούμε λοιπόν ότι θα ακουμπήσουμε τις 800 κλίνες ΜΕΘ και ελπίζουμε να μη πάμε στο ανώτερο όριο της πρόβλεψης. Λίγη υπομονή ακόμη (μέχρι 10 Απριλίου) και μετά θα αρχίσει η αποκλιμάκωση….

Μην περιμένουμε όμως κάτω από 600 κλίνες πρίν τις 25 Απριλίου……. Υπενθυμίζω ότι στο 2ο κύμα πήγαμε από 60 κλίνες στις 620 (διαφορά 560)….

Στο τωρινό κύμα ξεκινήσαμε από τις 260 κλίνες και εάν υποθέσουνε ότι θα προσθέσουμε τελικώς όσες και στο προηγούμενο θα φτάσουμε στις 820…. Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για αυτά και να προσέχουμε….”.

Δείτε την ανάρτηση του καθηγητή:

Καλησπέρα σε όλους…. Μετά από μέρες αναρτούμε σήμερα την εκτίμηση μας για τις κλίνες ΜΕΘ το επόμενο 20ήμερο με την ευχή να επαληθευθούμε. Η μεθοδολογία μας βασίστηκε σε όσο κατά καιρούς έχουμε πει αλλά εν προκειμένω προσθέσαμε 8 συνολικά συν-μεταβλητές στο μοντέλο μας και 2 βασικές παραδοχές: 1) να μην εισέλθει σε επιδημική κρίση η επόμενη μεγαλύτερη αστική περιοχή της χώρας δλδ η Θεσσαλονίκη & 2) να μην επηρεάσουν δραματικά οι όποιες αλλαγές στα μέτρα τη δυναμική της παν