Ένα σοβαρό συμβάν εκτυλίχθηκε στην ορεινή περιοχή του Φρακτού στη Δράμα, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ορειβάτες δέχθηκαν επίθεση από αρκούδα.

Κατά την επίθεση, ο ένας ορειβάτης φέρεται να τραυματίστηκε, καθώς η αρκούδα τον χτύπησε πρώτη, με αποτέλεσμα να πέσει σε γκρεμό.

Ο δεύτερος κατάφερε να σκαρφαλώσει σε δέντρο για να σωθεί και, ενώ κάλεσε σε βοήθεια, παραμένει εγκλωβισμένος, καθώς η αρκούδα φαίνεται να βρίσκεται ακόμα κοντά, αποτελώντας απειλή.

Στο σημείο σπεύδουν διασώστες της βάσης ετοιμότητας Παρανεστίου του Ο.Φ.Κ.Α.Θ., ενώ κινητοποιήθηκαν και δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό των ορειβατών και τη διαχείριση της επικίνδυνης κατάστασης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παρανεστίου, Αναστάσιο Καγιάγλου, που μίλησε στο thestival, οι δύο φίλοι, μέλη του Συλλόγου Δρομέων Δράμας, πήγαιναν να δουν από κοντά το παλαιό μαχητικό της ελληνικής αεροπορίας που είχε πέσει πριν από 77 χρόνια.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, οι δύο πεζοπόροι, που είχαν μαζί τους σκύλο, όταν δέχθηκαν την επίθεση χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού για να την σταματήσουν. Εκείνη τους όρμησε και χτύπησε τον έναν με αποτέλεσμα να τον ρίξει σε γκρεμό 1.000 μέτρων

«Δύο φίλοι που είναι και στον Σύλλογο Δρομέων Δράμας, ανέβηκαν στο Παρθένο Δάσος Φρακτού μαζί με έναν σκύλο και εκεί τους επιτέθηκε η αρκούδα. Είχαν μαζί τους σπρέι πιπεριού και το χρησιμοποίησαν για να τη σταματήσουν. Η αρκούδα τους όρμηξε και αυτοί τράπηκαν σε φυγή. Ο ένας δεν έχει πάθει τίποτα, όμως ο δεύτερος έφυγε στον γκρεμό. Πρόκειται για έναν γκρεμό βάθους χιλίων μέτρων και δεν γνωρίζουμε που έχει φτάσει. Αν έχει σταματήσει κάπου. Δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση είναι.

Η περιοχή λέγεται Τζάκι Ρέμα. Οι δύο άνθρωποι πήγαν να επισκεφτούν ένα παλιό μαχητικό αεροπλάνο που έπεσε εκεί πριν από πολλά χρόνια και υπάρχει ως αξιοθέατο. Έχουν ανέβει δυνάμεις στην περιοχή για να μπορέσουν να τους βοηθήσουν. Φίλοι τους, Πυροσβεστική, η εθελοντική ομάδα ΟΦΚΑΘ», είπε κ. Καγιάογλου.

Τα πρώτα λόγια του ορειβάτη που ανέβηκε σε δένδρο μετά την επίθεση

Στα πρώτα του λόγια, ο ορειβάτης ο οποίος σκαρφάλωσε στο δέντρο για να σωθεί, είπε στους διασώστες ότι είδαν ξαφνικά μια αρκούδα να τρέχει καταπάνω τους και ότι ο ίδιος την απέφυγε, όχι όμως ο φίλος του, ο οποίος δέχτηκε την επίθεση. «Του όρμηξε και εκείνος έπεσε στη χαράδρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις