Ο Χάρης Δούκας έδωσε συνέντευξη το απόγευμα της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και επιβεβαίωσε την πρόθεση του να θέση υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

«Στην Κεντρική Επιτροπή θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου και το σχέδιο μου για τη χώρα», είπε αρχικά ο κ. Δούκας και διευκρίνισε πως ,«Την Κυριακή έχουμε την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ κι εκεί θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου» επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε πολύ σημαντική δουλειά, ωστόσο δεν πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα. Από την εποχή της επιβίωσης, να περάσουμε στην εποχή της υπέρβασης», είπε αρχικά ο Χάρης Δούκας.

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενώσει», συμπλήρωσε ο ίδιος αναφορικά με τα σενάρια και τις ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και θα απευθύνουμε ευρύ κάλεσμα, συνέχισε και τόνισε: «Η πρόταση του Χάρη Δούκα είναι ένα ΠΑΣΟΚ που θα ενώνει, θα εμπνέει και θα νικάει».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο χώρος που θα μπορούσε να δημιουργήσει τις βάσεις για τη μεγάλη, ευρεία κεντροαριστερή παράταξη» είπε και συμπλήρωσε: «Καλούμε τους πολίτες να έρθουν στο ΠΑΣΟΚ»

Όσον αφορά τη θέση του Δημάρχου Αθηναίων ξεκαθάρισε πως «σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσω τον Δήμο της Αθήνας».

Απαντώντας στην κριτική ότι είναι μόλις 6 μήνες δήμαρχος και θέλει να εμπλακεί και στην κεντρική πολιτική σκηνή σημείωσε: «Σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσω τον δήμο της Αθήνας. Μπορεί να είναι νωρίς για εμένα και να είχα την δυνατότητα να κάτσω την καρέκλα μου αναπαυτικά και όχι να πάρω επιπλέον ρίσκο και ευθύνη που αναπτύσσω».

Σε σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη, εξήγησε πως «με στήριξε και νομίζω πως τον έχω στηρίξει κι εγώ. Η φιλία δεν είναι δουλεία. Η φιλία προϋποθέτει ελευθερία».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις