Αρχική Οικονομία Δώρο Πάσχα: Ποιοι δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση

Δώρο Πάσχα: Ποιοι δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επίδομα εφάπαξ, το οποίο θα απευθύνεται στους οικονομικά ασθενέστερους και θα καταβληθεί πριν το Πάσχα  εξετάζει η κυβέρνηση.

Χαμηλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό και άνεργοι φαίνεται πως θα λάβουν το έκτακτο επίδομα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για να στηρίξει τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, «ο πληθωρισμός πλήττει το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη και επηρεάζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Ό,τι και να κάνουμε δε μπορούμε να καλύψουμε πλήρως τα προβλήματα που έχουν και θα έχουν το επόμενο διάστημα τα νοικοκυριά», προσθέτοντας πως «ο προϋπολογισμός θα κρίνει αν θα βοηθήσουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά με δώρο Πάσχα».

Παράλληλα, τόνισε πως ο πληθωρισμός της χώρας είναι από τους χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη. «Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα είναι παροδικό, αλλά κρατάει περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις και έχει μεγαλύτερη ένταση», εκτιμώντας αποκλιμάκωση το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Ο υπουργός επανέλαβε πως για τα περαιτέρω μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των νοικοκυριών, μειώθηκε σημαντικά ο ΕΝΦΙΑ και μέχρι το 2023 θα έχει καταργηθεί για όλους η εισφορά αλληλεγγύης.  Για τις επιχειρήσεις, από την άλλη, έκλεισε το παράθυρο για νέο κούρεμα στην επιστρεπτέα προκαταβολή.