Αρχική Περιφέρειες Δωρεάν WI-Fi σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ του ΟΑΣΑ

Δωρεάν WI-Fi σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ του ΟΑΣΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Tην εγκατάσταση δικτύου WiFi στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής προωθούν τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Υποδομών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Με συνολικό κόστος 900.000 ευρώ η δράση αφορά στην εγκατάσταση δικτύου WiFi σε 2.030 οχήματα (λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ) του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, προκειμένου το επιβατικό κοινό να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τις μετακινήσεις του με τα συγκεκριμένα μέσα μεταφοράς.

Όπως επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και Υποδομών και Μεταφορών, μέσω της δράσης προωθούν την χρήση των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής οικονομίας, τη μείωση του ψηφιακού χάσματος, καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών των αστικών συγκοινωνιών. Ο επωφελούμενος πληθυσμός από την υλοποίηση του έργου είναι ιδιαιτέρως υψηλός.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ για το 2015, η επιβατική κίνηση σε λεωφορεία και τρόλεϊ έφτασε στις 352.116.000 μετακινήσεις και ο μέσος όρος παραμονή στο όχημα ήταν 20 λεπτά. Αντίστοιχα για το τραμ η επιβατική κίνηση ανήλθε για την ίδια περίοδο στις 14.482.000 μετακινήσεις. Σημειώνεται πως η κοινή δράση για την εγκατάσταση δικτύου WiFi σε 2.030 λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, που εξυπηρετούν καθημερινά το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, θα χρηματοδοτηθεί από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014 -2020». Το ασύρματο ίντερνετ αποτελεί μία υπηρεσία που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για το επιβατικό κοινό και στην κυβέρνηση εκτιμούν πως το μέτρο θα δώσει πρόσθετα κίνητρα στους κατοίκους της Αττικής για να χρησιμοποιήσει τις δημόσιες συγκοινωνίες.