Αρχική Περιφέρειες Δωρεάν rapid test σε όλη την Περιφέρεια Αττικής από τη Δευτέρα

Δωρεάν rapid test σε όλη την Περιφέρεια Αττικής από τη Δευτέρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δωρεάν rapid testsαπό την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ θα διεξάγονται από σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου σε όλη την Αττική, μετά από πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών θα βρίσκονται σήμερα Δευτέρα 3/1 στον Δήμο Ηρακλείου και την Τρίτη 4/1 στο Πεδίον του  Άρεως. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε ότι «συνεχίζουμε να ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών, στοχευμένα και μεθοδικά, αξιοποιώντας ένα σημαντικό εργαλείο, την πρόληψη»

Ειδικότερα σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου τα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ θα βρίσκονται από τις 10 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Δήμου Ηρακλείου, ενώ την Τρίτη 4 Ιανουαρίου θα πραγματοποιούνται δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι, τις ίδιες ώρες, στο Πεδίον του Άρεως.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της  δράσης υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στον οποίο παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών.

Για να κάνει κάποιος τεστ δεν χρειάζεται ραντεβού παρά μόνο να κρατάει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα και να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του.

Η ειδοποίηση για τα αποτελέσματα του τεστ θα γίνει εντός της ημέρας σε όλους τους συμμετέχοντες.

Την ευθύνη συντονισμού της Δράσης έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής.