Αρχική Δήμοι Δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη από τον Δήμο Ιλίου

Δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη από τον Δήμο Ιλίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έκτακτη δράση με στόχο την ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη όσων αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δυσάρεστες επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19, υλοποιεί ο Δήμος Ιλίου.

Ψυχολόγοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Κοινότητας θα παρέχουν συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε πολίτες  που δυσκολεύονται να διαχειριστούν τα νέα δεδομένα της καθημερινής ζωής τους και θα απαντούν σε ερωτήσεις και προβληματισμούς πολιτών και οικογενειών.

Η νέα αυτή δράση προστίθεται στις διευρυμένες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας που παρείχε, από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος Ιλίου σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν,

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 έως 15:00, στα τηλέφωνα: 2132030007 & 2132030011.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται από την πρωτόγνωρη κρίση δημόσιας υγείας, φέρνει στην καθημερινότητά μας κοινωνική απόσταση, περιορισμό, απομόνωση. Έννοιες απολύτως επιβεβλημένες, αλλά άγνωστες στην ελληνική πραγματικότητα. Με δεδομένο ότι η επικοινωνία δημιουργεί πολλές φορές ένα ισχυρό υποστηρικτικό δίκτυο ψυχικής προστασίας, προχωρήσαμε στην υλοποίηση της νέας δράσης. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εργαζόμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας που σηκώνουν, τούτες τις ώρες, στις πλάτες τους, το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργίας του Δήμου».