Αρχική Δήμοι Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ανέργων στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ανέργων στον Δήμο Θεσσαλονίκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έγκυρη πληροφόρηση και συμβουλευτική υποστήριξη των ανέργων για θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης και σταδιοδρομίας θα προσφέρουν τα δωρεάν ομαδικά εργαστήρια, που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου (από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι) και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 (την ίδια ώρα), στην αίθουσα Νερού του Δημαρχιακού Μεγάρου (Βασ. Γεωργίου Α’ 1).

Τα εργαστήρια ξεκινούν με τη θεματική: «Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας», όπου αποτυπώνονται τα πεδία που αφορούν τις Τεχνικές Πλοήγησης στην Αγορά Εργασίας, τις Εργασιακές Σχέσεις, τα Επαγγελματικά Περιγράμματα και θέματα προσωπικής και κοινωνικής ενδυνάμωσης, προκειμένου οι συμμετέχοντες να έχουν μια συνολική εικόνα για ζητήματα που πρέπει να γνωρίζουν κατά την αναζήτηση εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους στον διαθέσιμο ηλεκτρονικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2310 385810 και 2310 545113 (ΙΝΕ / ΓΣΕΕ Θεσσαλονίκης) και 2313 317583 και 2313 317549 (Γραφείο Εργασίας, Δήμου Θεσσαλονίκης).

Τα εργαστήρια θα συντονίζονται από εξειδικευμένους συμβούλους του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων», η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Όπως επισημαίνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, θα ακολουθήσει νέος προγραμματισμός εργαστηρίων με ποικίλες θεματικές ενότητες από τον Ιανουάριο του 2019.