Αρχική Υγεία Δωρεά της Βουλής 50 κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία» – Υπογράφηκε σήμερα η...

Δωρεά της Βουλής 50 κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία» – Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπογράφηκε σήμερα στη Βουλή η σύμβαση για την κατασκευή 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, με δωρεά της Βουλής ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ προήλθε από τα αποθεματικά της Βουλής και όπως επισημάνθηκε οι νέες υπερσύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες κλίνες ΜΕΘ προγραμματίζεται να παραδοθούν εντός 60 ημερών από την έναρξη των εργασιών.

“Εξαιρετική” χαρακτήρισε τη δωρεά της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας υπογραμμίζοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία “ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εγγυάται τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε, εάν κι εφόσον χρειαστεί, την οποιαδήποτε πρόκληση έρθει στο μέλλον, σε αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια της δημόσιας Υγείας”. Στο πλαίσιο της δωρεάς, συμπληρωματικά θα κατασκευαστεί επίσης πεζογέφυρα που θα συνδέει τα χειρουργεία του νοσοκομείου “Σωτηρία” με τον χώρο της νέας ΜΕΘ.

“Η Βουλή των Ελλήνων έχει διαχρονική παράδοση στην κοινωνική προσφορά. Τελευταία όμως, η υγειονομική περιπέτεια της χώρας ανέβασε τον πήχη για όλους και όλες μας. Έτσι και η Βουλή των Ελλήνων, ανταποκρινόμενη σε αίτημα του Υπουργείου Υγείας, αίτημα που υπεβλήθη στις 28 Μαρτίου από τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, διαθέτει δωρεά χρηματικού ποσού 8 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να κατασκευαστεί μία πρότυπη και η μεγαλύτερη σε έκταση και ποσότητα κλινών Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, 50 κλινών, στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.