Αρχική Επιχειρήσεις Δωρεά 6,5 τόνων αντισηπτικά και απολυμαντικά Dettol στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ

Δωρεά 6,5 τόνων αντισηπτικά και απολυμαντικά Dettol στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με σύμμαχό τους το Dettol βρίσκονται πλέον σε όλη τη χώρα οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, που έχουν επιφορτιστεί με την κατ’ οίκον λήψη βιολογικού υλικού από συμπολίτες μας, ώστε να εντοπίζονται τυχόν κρούσματα κορονοϊού, μετά τη λήξη της καραντίνας. Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ διενεργούν καθημερινά τυχαίες λήψεις δειγμάτων, τα οποία στη συνέχεια αποστέλλονται στα αρμόδια εργαστήρια για τη διεξαγωγή τεστ. Από τη στιγμή που κάποιο από αυτά τα τεστ διαπιστωθεί πως είναι θετικό, κινητοποιούνται οι διαδικασίες ιχνηλάτησης των επαφών του κρούσματος και όποιο άλλο μέτρο κρίνει η πολιτεία κατάλληλο για την περίπτωση.

Τα συνεργεία των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ αποτελούνται από έναν οδηγό και έναν νοσηλευτή, κάθε φορά, ενώ συνολικά είναι 1.000 άτομα. Πρόκειται για εργαζόμενους στην Υγεία που συνεχίζουν ακούραστα τη μάχη με τη νόσο του COVID-19 από την πρώτη γραμμή, γεγονός που σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τυχόν κίνδυνο μετάδοσης. Είναι επομένως πολύ σημαντική η ανάγκη για όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με την απολύμανση να είναι το σπουδαιότερο από αυτά. Έτσι λοιπόν, η Reckitt Benckiser Healthcare, η εταιρεία που παράγει το Dettol, προμήθευσε τον ΕΟΔΥ με 6,5 τόνους αντισηπτικών και απολυμαντικών προϊόντων, που προορίζονται αποκλειστικά για τις κινητές μονάδες.

«Είμαστε ευγνώμονες στη Reckitt Benckiser Healthcare και στο Dettol για τη σημαντική δωρεά τους στον ΕΟΔΥ και στο ελληνικό κοινό. Ο ΕΟΔΥ είχε τεράστια υποστήριξη από επιχειρήσεις, κοινότητες, κοινωνικές ομάδες και άτομα από την αρχή αυτής της κρίσης και γι’ αυτό είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες», δήλωσε κατά την παράδοση των προϊόντων Dettol, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας.

dettol

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Reckitt Benckiser Healthcare κ. Νίκος Τσακαλάκης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας

Reckitt Benckiser Healthcare: Ευχαριστούμε θερμά όσους εργάζονται για την προστασία του έθνους

Την υπερηφάνεια της Reckitt Benckiser Healthcare για τη δωρεά και τις ευχαριστίες της προς όλους τους εργαζομένους που δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, κ. Νίκος Τσακαλάκης: «Είμαστε περήφανοι που παρέχουμε επιπλέον υποστήριξη στο έργο των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ για την ανίχνευση πιθανών κρουσμάτων και ελπίζουμε ότι η δωρεά μας θα βοηθήσει στην προστασία των εργαζομένων και των αγαπημένων τους. Υποστηρίζουμε δε ένθερμα την προσπάθεια που γίνεται να βγαίνουμε σαν κοινότητα με μεγαλύτερη αισιοδοξία και να προχωράμε μπροστά. Για μας στην μεγάλη οικογένεια της Reckitt Benckiser Healthcare και στην οικογένεια του Dettol ειδικότερα, όραμα και σκοπός μας είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων καθημερινών αναγκών για υγιεινή καθαριότητα και αντιβακτηριδιακή προστασία, που έχει σαν αποτέλεσμα πιο υγιή και χαρούμενη  καθημερινότητα για τους ανθρώπους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους εργάζονται εξαιρετικά πολλές ώρες κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την προστασία του έθνους. Πιστεύουμε, επίσης, ότι η προώθηση και ο σεβασμός των κανόνων ευθύνης – όπως η τήρηση αποστάσεων και μέτρων  αποτελούν τη βάση για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και ολόκληρη την κοινότητα γενικά» δήλωσε ο ίδιος και συνέχισε: «H Reckitt Benckiser Healthcare, ως παγκόσμιος ηγέτης Υγείας και Υγιεινής, συνεισφέρει ενεργά στην καταπολέμηση και τον περιορισμό της έξαρσης του ιού παρέχοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας, εκπαίδευση και πληροφόρηση στο ευρύ κοινό αλλά και με κοινωνικές προσφορές παγκοσμίως. To Dettol ειδικότερα, με εμπειρία πάνω από 80 χρόνια, πολλές φορές έχει αντιμετωπίσει προκλήσεις με επιτυχία».

dettol2

Παναγιώτης Αρκουμανέας, Πρόεδρος ΕΟΔΥ – Φωτεινή Κωνσταντακοπούλου, Senior Brand Manager Dettol & Media/Digital Lead,RECKITT BENCKISER HELLAS HEALTHCARE A.E – Νίκος Τσακαλάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, RECKITT BENCKISER HELLAS HEALTHCARE A.E

Με αφορμή τη δωρεά προς τον ΕΟΔΥ, εξάλλου, το Dettol καλεί τους Έλληνες καταναλωτές να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους στον αγώνα κατά του Covid-19. «Μένουμε ασφαλείς, μένουμε προστατευμένοι», είναι το σύνθημα που ακολουθούμε.