Σήμερα ξεκίνησε η δίκη των δύο αδελφών που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε με πυροβολισμούς εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο στις 9 Απριλίου 2021. Τα αδέλφια, 41 και 49 ετών, κατηγορούνται για συμμετοχή σε συνωμοσία για την εκτέλεση του εγκλήματος, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως “συμβόλαιο θανάτου” από τις δικαστικές αρχές.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται κατηγορηματικά τη συμμετοχή τους στη δολοφονία, με τον μικρότερο αδελφό να δηλώνει ότι δεν βρισκόταν καν στον Άλιμο εκείνη την ημέρα και τον μεγαλύτερο να υποστηρίζει ότι βρισκόταν στην περιοχή για επαγγελματικούς λόγους. Η δίκη προχωρά γρήγορα λόγω του προφυλακισμού τους από τον Μάιο του 2023, προθεσμία που θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

Στο υλικό της υπόθεσης αναφέρεται ότι οι δράστες προσέγγισαν τον Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του και τον πυροβόλησαν επανειλημμένα, ύστερα διέφυγαν με μοτοσυκλέτα. Η οικογένεια του θύματος παρευρίσκεται στη δίκη για υποστήριξη της κατηγορίας, ενώ η έρευνα για τους παραγγελιοδότες και τους συνεργούς των κατηγορουμένων συνεχίζεται.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις