Αρχική Οικονομία Ξεκινούν οι αιτήσεις για διπλό επίδομα 534 ευρώ – Δείτε ποιους αφορά

Ξεκινούν οι αιτήσεις για διπλό επίδομα 534 ευρώ – Δείτε ποιους αφορά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αιτήσεις για να πάρουν την αποζημίωση των 534 ευρώ για τον Μάιο θα πρέπει να υποβάλουν από σήμερα ως και την Πέμπτη 26 Ιουνίου με μονομερή δήλωση στην «Εργάνη» οι εποχικά εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία.

Παράλληλα, παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα «Συνεργασία» που θα αναπληρώνει το 60% του μισθού των εργαζομένων για τη μειωμένη απασχόληση.

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε, ότι σε τροπολογία του ΥΠΟΚ,  προβλέπεται, ότι λόγω πανδημίας δεν θα εφαρμοστεί φέτος το μέτρο της περικοπής του επιδόματος τέκνου σε περιπτώσεις που δεν ολοκληρώνεται η φοίτηση ή ο μαθητής δεν περνάει την τάξη λόγω απουσιών με εξαίρεση την απουσία λόγω ασθένειας.

Να σημειωθεί, ότι δήλωση στην «Εργάνη» για την αποζημίωση των 534 ευρώ μπορούν να υποβάλουν οι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις που δεν επαναλειτούργησαν τον Μάιο, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν τον Μάιο αλλά οι ίδιοι δεν επαναπροσλήφθηκαν, εργαζόμενοι που επαναπροσλήφθηκαν εντός του Μαΐου.

Οσοι δεν προσλήφθηκαν τον Μάιο παίρνουν 534 ευρώ. Σε περίπτωση, πρόσληψης εντός Μαΐου η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών από την αρχή του μήνα έως την πρόσληψη.

Η αποζημίωση του Μαΐου θα πληρωθεί το αργότερο στις αρχές Ιουλίου.

Μέσα στον Ιούλιο θα επαναληφθεί η ίδια διαδικασία για την αποζημίωση του Ιουνίου.