Αρχική Δήμοι Δημοτικό συμβούλιο δήμου Θεσσαλονίκης: “Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή”

Δημοτικό συμβούλιο δήμου Θεσσαλονίκης: “Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζεται η Χρυσή Αυγή «εγκληματική οργάνωση» ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης ενόψει της δικαστικής απόφασης, εκφράζοντας παράλληλα εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Η συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, σημαδεύτηκε από έντονες αντιδράσεις με αφορμή την προκλητική επιστολή δημοτικού συμβούλου, ο οποίος κατήγγειλε τη χθεσινή φωταγώγηση του Λευκού Πύργου με το μήνυμα «Οι ναζί στη φυλακή».

Το ψήφισμα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής ήρθε προς συζήτηση από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Σωτήρη Ζαριαννόπουλο, το οποίο υπερψήφισαν όλες οι παρατάξεις τονίζοντας πως ο αντιφασιστικός αγώνας δεν τελειώνει ποτέ. Εξαίρεση αποτέλεσε η «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» με τον Ιωάννη Κουριαννίδη που απείχε από τη ψηφοφορία.

Παράλληλα, οι επικεφαλής των παρατάξεων καταδίκασαν την προκλητική ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου, Ιωάννη Νασιούλα, στο facebook και στη συνέχεια την επιστολή προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, από τον οποίο ζητήθηκε να καταθέσει μήνυση στον αρμόδιο εισαγγελέα κατά όσων φωταγώγησαν τον Λευκό Πύργο με το μήνυμα «Δεν είναι αθώοι – Οι ναζί στη φυλακή».

«Τα μνημεία τιμώνται με αυτές τις ενέργειες. Ο δημοτικός σύμβουλος και αυτοί που ζήτησαν την ποινική δίωξη είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ζητούσαν την ποινική δίωξη και του Μανώλη Γλέζου όταν κατέβαζε τη γερμανική σημαία. Είναι απόγονος τους», είπε ο κ. Ζαριανόπουλος.