Αρχική Χωρίς κατηγορία Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 18.7% στη ΝΔ – Υπέρ του lockdown οι Έλληνες

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 18.7% στη ΝΔ – Υπέρ του lockdown οι Έλληνες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προβάδισμα ύψους 18,7% δίνει στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Political.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 37,5% έναντι 18,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5% και η Ελληνική Λύση με 3,1%. Το Μέρα25 μένει εκτός Βουλής με 2,8%.

Παράλληλα, στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 50,4% των απαντήσεων, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει το 18,2%. Εντύπωση πάντως προκαλεί πως στην 2η θέση (πάνω από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ) βρίσκεται η απάντηση «κανένας εκ των δύο» με ποσοστό 26,1%.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 53% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει λίγο ή καθόλου αισιόδοξο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού, με το 45% να δηλώνει πολύ και αρκετά. Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτώμενων θεωρεί ότι για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ευθύνεται κυρίως η μη τήρηση των μέτρων από μερίδα πολιτών.

Ακόμη, καταγράφεται πολύ μεγάλη συμφωνία υπέρ της απόφασης επιβολής lockdown. To 68% συμφωνεί με την απόφαση αυτή έναντι ενός 31%. Συντριπτικά είναι τα ποσοστά συμφωνίας ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ με 80,9% και 78,9% αντίστοιχα.

Πλειοψηφική είναι αυτή η άποψη και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Το αντίθετο σημειώνεται ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσης και του ΜΕΡΑ 25 και μάλιστα με συντριπτικά ποσοστά, 83,4% και 80% αντίστοιχα.