Αρχική Μόνιμοι Δημόσιο: Τι θα συζητήσουν Γεροβασίλη – Θεσμοί

Δημόσιο: Τι θα συζητήσουν Γεροβασίλη – Θεσμοί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με “ανοιχτά μέτωπα” προσέρχεται σήμερα η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη στο πεδίο της διαπραγμάτευσης με τα ανώτατα κλιμάκια των θεσμών για θέματα του Δημοσίου, τα οποία πρέπει να “κλείσουν” προκειμένου να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση του Μνημονίου..

Το σημαντικότερο εξ αυτών είναι η αποπολιτικοποίηση του Δημοσίου, ενώ ακολουθεί το “μέτωπο” της αξιολόγησης του διοικητικού προσωπικού των κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών. Βασικά θέματα στην ατζέντα της συζήτησης αναμένεται να είναι η τοποθέτηση γενικών γραμματέων, αλλά και η επιλογή γενικών διευθυντών των υπουργείων. Υπενθυμίζεται ότι αυτές οι δύο εκκρεμότητες θα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι τον Ιούνιο.

Στο τραπέζι αναμένεται να μπει και το ζήτημα της κινητικότητας. Το επίμαχο ζήτημα φαίνεται να κινείται πιο ομαλά, καθώς έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος  της εθελοντικής κινητικότητας  των υπαλλήλων για το 2018 (σ.σ. β΄ κύκλος για την περίοδο 2017 -2018)  με την ένταξη και των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεδομένη είναι και η συζήτηση γύρω από την πολυπόθητη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία έχει μείνει πίσω λόγω της ΑΔΕΔΥ.  Βάσει Μνημονίου, η αξιολόγηση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Ιούνιο. Ο δε σχετικός νόμος είχε ψηφισθεί από τις αρχές του 2016. Η μη έγκαιρη εφαρμογή του οφείλεται στην πολύμηνη αποχή της ΑΔΕΔΥ .