Αρχική Μόνιμοι Δημόσιο: Σε εξέλιξη η αξιολόγηση των υπαλλήλων – Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Δημόσιο: Σε εξέλιξη η αξιολόγηση των υπαλλήλων – Οι κρίσιμες ημερομηνίες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι μπαίνει η αξιολόγηση των υπαλλήλων στο δημόσιο με τα στάδια υλοποίησης της να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Η πρόσφατη εγκύκλιος της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη διέπει τη διαδικασία καθορίζοντας τα τρια βασικά στάδιο για τη συμπλήρωση των εντύπων της αξιολόγησης. 

Η πρώτη προθεσμία, που αφορούσε τη συμπλήρωση των εντύπων από τους υπαλλήλους, εξέπνευσε στις αρχές του μήνα (2 Οκτώβρη) και τα πρώτα συμπεράσματα από τη διαδικασία μόνο σαφή δεν ήταν. Κι αυτό, γιατί από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης κάνουν λόγο για συμμετοχή του 70% των υπαλλήλων, ενώ από τη πλευρά της η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η αποχή έχει αγγίξει το 90%!

Ωστόσο, καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος της Κυβέρνησης θα διαδραματίσουν οι προϊστάμενοι, δηλαδή οι αξιολογητές των υπαλλήλων. Υπενθυμίζεται ότι τα έντυπα συμπληρώνονται από δύο αξιολογητές.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΥΠΔΑ ο πρώτος αξιολογητής θα έπρεπε να έχει παραδώσει τα έντυπα έως τις 12 Οκτωβρίου. Εν συνεχεία και ανεξάρτητα από το εάν συμπληρώσει τα έντυπα ή όχι, τα παραλαμβάνει ο δεύτερος αξιολογητής, ο οποίος έχει την ευθύνη να τα υποβάλλει στην οικεία Διεύθυνση Προσωπικού αυστηρά έως τις 23 Οκτωβρίου.

Μέχρι σήμερα κανένας δεν ξέρει αν οι προϊστάμενοι θα ακολουθήσουν τις εντολές του υπουργείου. Ωστόσο, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης επισημαίνουν ότι πλέον υπάρχει ένα σημαντικό κίνητρο που θα τους κάνει να πειθαρχήσουν. Όποιοι προϊστάμενοι δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση, θα αποκλειστούν από τις κρίσεις.