Αρχική Μόνιμοι Δημόσιο: Ριζικές θεσμικές αλλαγές στις προσλήψεις

Δημόσιο: Ριζικές θεσμικές αλλαγές στις προσλήψεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ριζικές θεσμικές αλλαγές στη στελέχωση και στη λειτουργία του δημόσιου τομέα επιφέρει η νέα νομοθεσία την οποία προετοιμάζει και θα φέρει στη Βουλή το φθινόπωρο το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Βήμα» νέα δεδομένα καθιερώνονται για τις προσλήψεις στο δημόσιο που μεταξύ άλλων θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν μια νέα φιλοσοφία για τον ρόλο που θα κληθεί να παίξει το Δημόσιο τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να υπηρετήσει, πέραν των άλλων, και το εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας.

«Δίπλα στην ψηφιακή μεταρρύθμιση επιταχύνουμε τη θεσμική μεταρρύθμιση στο κράτος, με στόχο τη δραστική αλλαγή στην αποτελεσματικότητά του, στην εξυπηρέτηση του πολίτη και της υγιούς επιχειρηματικότητας, με τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Μαζί με τη μεταρρύθμιση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και την απλοποίηση του συστήματος των αρμοδιοτήτων, αλλάζουμε ριζικά την εικόνα του κράτους» δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ετήσιος κύκλος προγραμματισμού και ολοκλήρωσης των προσλήψεων
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» η διαδικασία στελέχωσης του Δημοσίου στο εξής θα ακολουθεί έναν ετήσιο κύκλο: Τον Ιανουάριο ο κάθε φορέας με βάση το ψηφιακό του οργανόγραμμα θα ανακοινώνει τα κενά του και θα αναζητήνει εργαζόμενους από τη δεξαμενή του Δημοσίου μέσω μετατάξεων.

Τον Μάιο θα ολοκληρώνεται ο κύκλος με την προκήρυξη θέσεων, ενώ στη συνέχεια ο κάθε φορέας θα γνωρίζει πόσο θα αυξηθεί το προσωπικό του από την εσωτερική αγορά του Δημοσίου, θα προγραμματίζει και τις προσλήψεις που χρειάζεται εκτός Δημοσίου ώστε να εγκρίνονται τον Σεπτέμβριο από το υπουργικό συμβούλιο.

Παράλληλα, έρχεται νέος οδικός χάρτης για ΑΣΕΠ, μετατάξεις και τηλεργασία.