Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Δημόσιο: Προ των πυλών 6.808 μόνιμες προσλήψεις

Tην κάλυψη 6.808 νέων μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο έχει στα «σκαριά» το ΑΣΕΠ για το 2023. Ειδικότερα, οι 6.808 θέσεις εργασίας θα καλυφθούν ως εξής: 5.124 θέσεις μέσω του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού 420 θέσεις μέσω μικρών προκηρύξεων 1.264 θέσεις μέσω της προκήρυξης για τη Δημοτική Αστυνομία Οι 420 θέσεις που θα καλυφθούν μέσω «κλασικών» προκηρύξεων ΑΣΕΠ, και όχι μέσω γραπτού διαγωνισμού, κατανέμονται σε υπουργεία, ΤΟΕΒ, Επιμελητήρια, σε Εθνικές Βιβλιοθήκες, Μητροπόλεις, Πανεπιστήμια και άλλους φορείς του δημοσίου.

Αναλυτικά: Ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός Συνολικά 5.124 θέσεις αναμένεται να καλυφθούν στο δημόσιο το 2023, μέσω του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Η ημερομηνία του διαγωνισμού έχει «κλειδώσει» για το πρώτο Σάββατο του Μαρτίου, ενώ οι πρώτοι διορισμοί αναμένονται, εκτός απροόπτου, το φθινόπωρο.

Η προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία
Σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη για τη δημοτική αστυνομία θα είναι πανελλαδική και θα αφορά 1.264 μόνιμες θέσεις εργασίας. Οι προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία θα γίνουν εξ ολοκλήρου μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ. Το ΑΣΕΠ, αφού λάβει και επεξεργαστεί το προσχέδιο της προκήρυξης, θα το στείλει προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο. Ο μόνος τρόπος για να προλάβουν οι υποψήφιοι να λάβουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα που είναι μεταξύ άλλων η Πιστοποίηση Αγγλικών είναι η Πιστοποίηση του goLearn που την παίρνετε στα χέρια σας ΜΟΝΟ ΣΕ 2 ΗΜΕΡΕΣ (ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ) Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των διαδικασιών θα παίξει και η ημερομηνία των εκλογών, καθώς είναι γνωστό πως από τη στιγμή που θα προκηρυχθούν θα «παγώσει» κάθε διαδικασία πρόσληψης στο δημόσιο.

Η προκήρυξη για το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Έξω από το Εθνικό Τυπογραφείο είναι η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής που έχει στην κατοχή του το proson.gr, το ΑΣΕΠ είναι έτοιμο να στείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο προκήρυξη η οποία προβλέπει την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 52 θέσεων, μονίμου προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες τ στην προκήρυξη θα μπορούν να λάβουν μέρος απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ).

Η προκήρυξη για τους ΤΟΕΒ
Έτοιμη για το Εθνικό Τυπογραφείο είναι πλέον και η προκήρυξη για την πλήρωση συνολικά 29 θέσεων στους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) και συγκεκριμένα για την πλήρωση: 3 θέσεων Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Β’ και Γ’ Ζώνης Μεσσαράς 4 θέσεων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης στον ΓΟΕΒ Ορεστιάδας 1 θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Αχέροντα Γλυκής 2 θέσεων Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Μικρού Μοναστηρίου 1 θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Βέροιας 3 θέσεων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων 1 θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Αραπίτσης Ναούσης 1 θέσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Πρασινάδας Αλεξάνδρειας Ημαθίας 12 θέσεων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΓΟΕΒ ΠΕΔΙΑΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΛΑΓΚΑΔΑ 1 θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ ΜΠΟΪΔΑ – ΜΑΥΡΗΣ.

Η προκήρυξη για τα Επιμελητήρια
Παράλληλα, έτοιμος για το Εθνικό Τυπογραφείο είναι και ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πλήρωση συνολικά 72 θέσεων σε Επιμελητήρια και συγκεκριμένα για την πλήρωση: 2 θέσεων Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Επιμελητήριο Ημαθίας 4 θέσεων Πανεπιστημιακής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης 64 Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, 1 θέσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων 1 θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο Επιμελητήριο Σερρών.

Η προκήρυξη για 13 μεγάλους φορείς του δημοσίου
Εκτός όμως των προκηρύξεων που είναι έτοιμες να «φύγουν» για το Τυπογραφείο, η Αρχή επεξεργάζεται και το σχέδιο της προκήρυξης για την πλήρωση συνολικά 80 θέσεων σε Εθνικές Βιβλιοθήκες, Μητροπόλεις, υπουργεία, Πανεπιστήμια και άλλους φορείς του δημοσίου.

Αναλυτικά, η προκήρυξη αυτή που επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ αφορά την πλήρωση: 31 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας στις Εθνικές Βιβλιοθήκες 14 θέσεων ΠΕ κατηγορίας του υπουργείου Εσωτερικών 3 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας του ΕΚΔΔΑ, 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΥΕ κατηγορίας της Ακαδημίας Αθηνών 1 θέσης ΔΕ κατηγορίας της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης 1 θέσης ΠΕ κατηγορίας της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου 2 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος 8 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας του ΕΟΠΠΕΠ 1 θέσης ΠΕ κατηγορίας της Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου 1 θέσης ΠΕ κατηγορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης 8 θέσεων ΠΕ κατηγορίας του ΕΛΓΑ 1 θέσεως ΠΕ Συντονιστή Μεταμοσχεύσεων του ΕΟΜ 4 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας του ΕΚΟΜΕ

Η προκήρυξη για δύο υπουργεία
Τέλος, το σχέδιο μίας νέας προκήρυξης έχει στα γραφεία του το ΑΣΕΠ που, σύμφωνα με πληροφορίες , θα φέρει 187 νέες μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής που έχει στην κατοχή του το proson.gr, το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται ένα νέο διαγωνισμό που θα «ανοίξει» 126 θέσεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και 61 θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης Οι θέσεις στα δύο υπουργεία θα καλυφθούν με μία κοινή προκήρυξη που επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ. Για τις 126 θέσεις στο Προστασίας του Πολίτη θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ). Οι θέσεις αυτές κατανέμονται στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας Για τις 61 θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) αλλά και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).

Διαβάστε ακόμη:

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Ενημερωτικό Δελτίο

Έρχεται νέα προκήρυξη: 131 μόνιμες προσλήψεις σε Επιμελητήρια και υπουργεία

Έρχεται νέα προκήρυξη: 131 μόνιμες προσλήψεις σε Επιμελητήρια και υπουργεία Νέα προκήρυξη μονίμων για 131 προσλήψεις σε 5 υπουργεία και επιμελητήρια. Η εν λόγω προκήρυξη...

ΑΣΕΠ: Βγήκε η προκήρυξη “μαμούθ” για τις 817 μόνιμες θέσεις στα Νοσοκομεία

ΑΣΕΠ: Βγήκε η προκήρυξη "μαμούθ" για τις 817 μόνιμες θέσεις στα Νοσοκομεία Η προκήρυξη 2Κ/2024 του ΑΣΕΠ προβλέπει την πλήρωση 817 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του υπουργείου Υγείας και προσωπικού με σχέση εργασίας...

ΑΣΕΠ: Βγαίνουν τα αποτελέσματα για δύο προκηρύξεις

ΑΣΕΠ: Βγαίνουν τα αποτελέσματα για δύο προκηρύξεις, με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζεται το ΑΣΕΠ προκειμένου να βγουν τα αποτελέσματα προκηρύξεων το επόμενο διάστημα. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει η υποβολή δικαιολογητικών για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει η υποβολή δικαιολογητικών για το «Βοήθεια στο Σπίτι» Αρχίζει η υποβολή δικαιολογητικών για τις θέσεις στα ΟΤΑ α΄ βαθμού του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι...