ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με 250 μόνιμους υπαλλήλους θα ενισχυθούν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Η διαδικασία θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ μέσα στο 2019, ενώ με αυτό τον τρόπο θα καλυφθούν τα σημαντικά κενά που έχουν προκύψει λόγω του περιορισμού των προσλήψεων.

Όλα αυτά φαίνεται προέκυψαν από τη χθεσινή συνάντηση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΠΟΣΕ-ΚΕΠ).

Η διαδικασία πρόσληψης θα είναι ίδια με αυτή που ακολουθήθηκε για την μεγάλη προκήρυξη 3Κ. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν τα αντίστοιχα αιτήματα στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρουν ότι οι προσλήψεις θα αφορούν προσωπικό πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η πρόσληψη των συγκεκριμένων υπαλλήλων αποτελεί αίτημα της Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα ΚΕΠ, προκειμένου:

-Να καλυφθούν τα κενά που έχουν προκύψει την περίοδο της απαγόρευσης προσλήψεων των προηγούμενων ετών λόγω συνταξιοδοτήσεων και μετατάξεων

-Αύξηση του φόρτου της εργασίας τους εξαιτίας των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη διαχείριση υποθέσεων μεταναστών.