Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Δημόσιο: Εγκρίθηκαν 16.521 μόνιμες προσλήψεις για το 2024 -Οι τομείς που θα ενισχυθούν

Σε 16.521 μόνιμες προσλήψεις  στο Δημόσιο θα προχωρήσει η κυβέρνηση το 2024, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη.

Ειδικότερα η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Εσωτερικών Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη παρουσίασαν στο Υπουργικό Συμβούλιο τον Προγραμματισμό προσλήψεων 2024.

Στη βάση του κανόνα 1:1, όπως σημειώθηκε από την ηγεσία του ΥΠΕΣ, οι ετήσιες αποχωρήσεις στο Δημόσιο διαμορφώνουν και το ανώτατο όριο προσλήψεων για το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τον «κανόνα» το ανώτατο όριο για το 2024 είναι 16.521 αλλά εναπόκειται στην Κυβέρνηση η προτεραιοποίηση προσλήψεων σε συγκεκριμένους τομείς του Δημοσίου σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας και τις κυβερνητικές προτεραιότητες.

Για τον προγραμματισμό προσλήψεων 2024, και πέρα από την πάγια ενίσχυση Υπουργείων και φορέων του Δημοσίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εωστερικών, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε τρεις άξονες:

1) Υγεία: Προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας υλοποιώντας εμπροσθοβαρώς, ήδη από τώρα, μεγάλο μέρος της προεκλογικής δέσμευσης, εγκρίνοντας άμεσα 6.500 θέσεις.

2) Κλιματική κρίση:

– Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (διπλασιασμός του αριθμού των υποψηφίων, αξιοποίηση 700 θέσεων για εξειδικευμένο προσωπικό στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – ΕΜΟΔΕ, χειριστές ελικοπτέρων, μηχανικοί, πλοηγοί).

– Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται για την κάλυψη αναγκών σε φορείς που εδρεύουν στις πληγείσες περιοχές

– Προστασία δασών: Ενίσχυση κλάδων που σχετίζονται με την προστασία των δασών

3) Ταμείο Ανάκαμψης: Κάλυψη αναγκών που προκύπτουν από ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Αντίστροφη μέτρηση για την «εκπνοή» της προθεσμίας στα Τέλη κυκλοφορίας

Αντίστροφη μέτρηση για την «εκπνοή» της προθεσμίας στα Τέλη...

Πατέρας μαθήτριας «εισέβαλε» σε σχολείο και επιτέθηκε σε καθηγητή

Πατέρας μαθήτριας «εισέβαλε» σε σχολείο και επιτέθηκε σε καθηγητή Νέο...

Παύλος Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε έναν ποινικό κώδικα που ήταν χαρά του εγκληματία»

Παύλος Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε έναν ποινικό...

Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ

Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές σε ΙΚΑ, Δημόσιο,...

Ενημερωτικό Δελτίο

Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών

Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών Στον "αέρα" του διαδικτύου είναι από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων των πολιτών τρίτων...

ΑΣΕΠ: Βγήκε ο διαγωνισμός για την Δημοτική Αστυνομία – Αναλυτικά η κατανομή

ΑΣΕΠ: Βγήκε ο διαγωνισμός για την Δημοτική Αστυνομία - Αναλυτικά η κατανομή Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων ανά κλάδο και δήμο σε όλη την Ελλάδα Απεστάλη...

ΑΔΜΗΕ: Προκήρυξη 32 θέσεων εργασίας αορίστου χρόνου 

ΑΔΜΗΕ: Προκήρυξη 32 θέσεων εργασίας αορίστου χρόνου, η υποβολή των αιτήσεων για την κάλυψη των νέων θέσεων εργασίας θα ξεκινήσει στις 26/2/2024 και θα...

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωρούμε δυναμικά με τις αποκρατικοποιήσεις διότι ανεβάζουν τη χώρα

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωρούμε δυναμικά με τις αποκρατικοποιήσεις διότι ανεβάζουν τη χώρα Ξέρω, ξέρω ότι ορισμένοι από εσάς πιστεύετε ότι είμαι «μεσίτης» και ότι «ξεπουλάω τη...