Αρχική Υπουργεία Δημόσιο: 7.000 αιτήσεις για 69 θέσεις Γενικών Γραμματέων

Δημόσιο: 7.000 αιτήσεις για 69 θέσεις Γενικών Γραμματέων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περισσότεροι από 7.000 είναι οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για να καταλάβουν κάποια από τις 69 θέσεις γενικών γραμματέων στα υπουργεία της κυβέρνησης.

Η πρωτόγνωρη διαδικασία που έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια των επαφών της τέταρτης αξιολόγησης για τη Δημόσια Διοίκηση. Το ζητούμενο είναι η αξιοκρατική επιλογή στελεχών που θα βρίσκονται στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας κάτω από τον υπουργό από ένα ανεξάρτητο σώμα που ονομάζεται Ειδικό Σώμα Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ). Η σύνθεση του Α’Τμήματος όπως αποφασίσθηκε από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη είναι η εξής:

1. Διονύσιος Λασκαράτος, Αντιπρόεδρος Α.Σ.Ε.Π., ως Πρόεδρος με αναπληρωτή τον Ηλία Ψώνη, Σύμβουλο Α.Σ.Ε.Π..

2. Ηλίας Νικολόπουλος, Αντιπρόεδρος Α.Σ.Ε.Π., με αναπληρώτρια την Θάλεια Φωτεινοπούλου – Κατσιώτη, Σύμβουλο Α.Σ.Ε.Π..

3. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, Αντιπρόεδρος Α.Σ.Ε.Π., με αναπληρωτή τον Ανδρέα Καβουρίνο, Σύμβουλο Α.Σ.Ε.Π.

4. Ευανθία Σαββίδη, Βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Σαγιά, Βοηθό Συνηγόρου του Πολίτη.

5. Δήμητρα Κεφάλα, Νομική Σύμβουλος του Κράτους, με αναπληρωτή το Θεόδωρο Στριλάκο, Πάρεδρο του Ν.Σ.Κ».

6. Άννα Κοντονή, Διευθύντρια ΙΝΕΠ/Ε.Κ.Δ.Δ.Α., με αναπληρωτή τον Παντελή Βουλτσίδη, Μέλος του Επιστημονικού-Εκπαιδευτικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α..

7. Ιωάννης Πάιδας, Προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αναπληρωτή το Νικόλαο Αλεξόπουλο, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

8. Ευαγγελία Αρανίτου, Διευθύντρια ΙΝΕΥΜΥ-ΕΣΣΕ και Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης, με αναπληρωτή τον Αντώνιο Μέγγουλη, Διευθυντή και Νομικό Σύμβουλο της ΕΣΕΕ..

9. Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με αναπληρώτρια την Γεωργία Βαλατσού, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Tο ΕΣΕΔ έχει ήδη συνεδριάσει αρκετές φορές ορίζοντας την διαδικασία επιλογής των γενικών γραμματέων και αναμένεται να ξεκινήσει την έκδοση αποτελεσμάτων μετά τις 15 Ιουνίου καθώς τότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση μελέτης από ειδικούς εμπειρογνώμονες που συμφωνήθηκε με τους θεσμούς στη διάρκεια της τέταρτης αξιολόγησης. Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σκοπός της μελέτης είναι να «αναλυθούν τεχνικά σημεία της διαδικασίας και να διασφαλιστεί στον απόλυτο βαθμό η επιτυχής ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης».