Αρχική Δήμοι Δήμος Τρικκαίων: Επιστροφή χρημάτων σε επιχειρηματίες από δημοτικά τέλη, λόγω κορονοϊού

Δήμος Τρικκαίων: Επιστροφή χρημάτων σε επιχειρηματίες από δημοτικά τέλη, λόγω κορονοϊού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να επιστραφούν χρήματα σε 267 τρικαλινούς επιχειρηματίες που επλήγησαν από τον κορονοϊό και υπέβαλαν τη σχετική αίτηση, όπως ενημερώνει ο Δήμος.

«Πρόκειται για αιτήσεις ιδιοκτητών καταστημάτων που είχαν υποβληθεί σε οn line πλατφόρμα, μετά από πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ», εξηγεί και προσθέτει ότι, σε αυτήν την πλατφόρμα, οι επιχειρηματίες δήλωναν σε κάθε Δήμο τα στοιχεία τους και υπέβαλαν τα κατάλληλα δικαιολογητικά, προσμετρώντας την περίοδο και της πρώτης καραντίνας, για το διάστημα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020.

Παράλληλα, υπενθυμίζει, σχετικό μήνυμα του δημάρχου της πόλης και προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, ότι με την κίνησή της αυτή «η Αυτοδιοίκηση βάζει πλάτη στις επιχειρήσεις, προκειμένου να μπορέσουν να υπάρξουν την επόμενη ημέρα, μετά την κρίση».

Σύμφωνα με τον Δήμο, η Οικονομική Υπηρεσία του προβαίνει στον έλεγχο των σχετικών δικαιολογητικών (ΚΑΔ, διάστημα αναστολής λειτουργίας, άλλα δικαιολογητικά). Στη συνέχεια, καταρτίζει σχετικό κατάλογο για την ανά περίπτωση μείωση δημοτικών τελών. Ο κάθε επιχειρηματίας θα ειδοποιηθεί , στα τέλη Φεβρουαρίου από τον Δήμο για τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων, σε μια προσπάθεια στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας.