Αρχική Δήμοι Δήμος Ν. Ιωνίας: Μέτρα στήριξης για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

Δήμος Ν. Ιωνίας: Μέτρα στήριξης για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μέτρα στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων της Νέας Ιωνίας, λόγω των περιορισμών της πανδημίας, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, στην πρόσφατη συνεδρίαση του (28/12/20).

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:

▪Την απαλλαγή από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού (δημοτικά τέλη) στις επιχειρήσεις που διέκοψαν την λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

▪Την απαλλαγή-μείωση από τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στον πεζόδρομο της οδού Μικράς Ασίας που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοιού –COVID-19 και δεν έκαναν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου αλλά και λόγω πληθώρας προβλημάτων που έχουν προκύψει από τα έργα κατασκευής αγωγού ομβρίων υδάτων επί της οδού Αλατσάτων η οποία εφάπτεται με τον πεζόδρομο της οδού Μικράς Ασίας. Η απαλλαγή-μείωση ισχύει επίσης για επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μεγάλα έργα στην πόλη.

Παράλληλα ο Δήμος Νέας Ιωνίας, ενημερώνει ότι οι καταστηματάρχες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου www.neaionia.gr και την εφαρμογή e-services για να δηλώσουν το διάστημα που οι επιχειρήσεις δεν λειτουργούσαν λόγω covid και να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών για το διάστημα αυτό. Για πληττόμενες επιχειρήσεις από έργα στην πόλη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στο Πρωτόκολλο του Δήμου. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο Τμήμα Δημοτικών Προσόδων στα τηλέφωνα: 213 2000419, 213 2000458

“Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, όπως στο πρώτο κύμα της πανδημίας, συνεχίζει να βρίσκεται ενεργά δίπλα στις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης που δοκιμάζονται σκληρά μήνες τώρα από τις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημικής κρίσης”, όπως επισημαίνει.