Αρχική Δήμοι Δήμος Λέρου: Συμμετοχή του δήμου στο φεστιβάλ ειρήνης του αδελφοποιημένου δήμου Didim

Δήμος Λέρου: Συμμετοχή του δήμου στο φεστιβάλ ειρήνης του αδελφοποιημένου δήμου Didim

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 το φεστιβάλ ειρήνης του τουρκικού αδελφοποιημένου Δήμου DIDIM, στο οποίο τιμώμενος ήταν ο Δήμος Λέρου.

Τον Δήμο μας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ο πρώην Δήμαρχος Λέρου κ. Γιάννης Αντάρτης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Γιώργος Ζουμπούλης.

Το φεστιβάλ παρακολούθησαν βουλευτές της γείτονος χώρας, πρώην δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και περίπου 70.000 τούρκοι πολίτες οι οποίοι ενημερώθηκαν για την αδελφοποίηση των δύο Δήμων, τόσο από τον Δήμαρχο DIDIM κ. Ahmet Deniz Atabay όσο και από τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια και τον πρώην Δήμαρχο Λέρου κ. Γιάννη Αντάρτη, με σχετικές ομιλίες.

Με αφορμή την άριστη σχέση και την περεταίρω διεύρυνση της αδελφοποίησης των δύο Δήμων, ο Δήμος DIDIM τοποθέτησε μνημείο (άγαλμα) σε κεντρικό σημείο της πόλης, απέναντι από τη Λέρο, τα αποκαλυπτήρια του οποίου τελέστηκαν από κοινού με τους εκπροσώπους του Δήμου Λέρου.

Οι δύο Δήμαρχοι των αδελφοποιημένων πόλεων συμφώνησαν να κατασκευαστεί το ίδιο μνημείο και στη Λέρο, από τον τούρκο γλύπτη που φιλοτέχνησε το πρώτο άγαλμα, το οποίο θα τοποθετηθεί στον ευρύτερο χώρο του λιμανιού Αγ. Μαρίνας, ενώ τα αποκαλυπτήρια θα τελεστούν κατά την διάρκεια του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Bodrum Cup 2017, όταν θα καταπλεύσουν περισσότερα από 100 σκάφη και 1500 ιστιοπλόοι στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας στα μέσα Οκτωβρίου.

Ο Δήμαρχος Λέρου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον Δήμαρχο του DIDIM κ. Ahmet Deniz Atabay και στο δημοτικό συμβούλιο του DIDIM για την άψογη διοργάνωση του φεστιβάλ, στους τούρκους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες του Τουριστικού κλάδου, καθώς και στον κ. Σ. Παιζάνογλου εκπρόσωπο της προβολής του νησιού μας στην Τουρκία και επίσημο μεταφραστή του Δήμου Λέρου.

Στόχος της αδελφοποίησης με τον δήμο DIDIM είναι η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και της ανταλλαγής της τουριστικής κίνησης μεταξύ των δύο Δήμων, καθώς και η ανάπτυξη των σχέσεων σε πολιτιστικό, κοινωνικό και αθλητικό επίπεδο.

Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής θα συνεχιστούν ούτως ώστε να υπάρχουν και άλλα τέτοια γεγονότα που θα προβάλλουν το νησί μας και θα τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.