Αρχική Δήμοι Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη οι ευπαθείς ομάδες

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη οι ευπαθείς ομάδες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Businessman On Wheelchair

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή προχωράει στην μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή απαλλαγή από αυτούς για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως η ιδιότητα αυτών οριοθετείται αντίστοιχα από τη νομοθεσία

Από τα δημοτικά τέλη απαλλάσσει και το 2017, ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τους μακροχρόνια άνεργους, τους άπορους, τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους -οι οποίοι σύμφωνα με το νόμο εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους- και τους ανάπηρους με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω. Παράλληλα, μειώνει κατά 50% τα δημοτικά τέλη για αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας από 67%.

Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή προχωράει στην μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή απαλλαγή από αυτούς για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως η ιδιότητα αυτών οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία. Ταυτόχρονα, με την ίδια απόφαση μπορεί να τίθενται και εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση της μείωσης ή της απαλλαγής.

Στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, στόχος και σκοπός της δημοτικής αρχής παραμένει η προσπάθεια να βρισκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων”, δήλωσε ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος. Ο ίδιος τόνισε ακόμη, ότι οι προσπάθειες για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων θα συνεχιστούν με κάθε τρόπο, ενώ πρόθεση της δημοτικής αρχής παραμένει “η σταδιακή μείωση των δημοτικών τελών για το σύνολο των δημοτών, οι οποίοι για χρόνια πλήρωναν περισσότερα για υπηρεσίες που διαλύονταν και χειροτέρευαν”.