Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Δήμος Γρεβενών: Διαγραφές δημοτικών συμβούλων

Στη διαγραφή τριών από τους πέντε δημοτικούς συμβούλους, που δεν παρευρέθησαν στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Κυριακής (5/3/2017) για την ανάδειξη του προεδρείου και των επιτροπών, προχώρησε ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης.

Η διαγραφή των δημοτικών συμβούλων: Ιωάννη Παπαδόπουλου, Ιωάννη Λέτσιου και Αθανασίου Τσακστάρα αποφασίστηκε κατά τη σημερινή (7/3/2017) συνεδρίαση της Δημοτικής Παράταξης «Γρεβενά Συμμετέχω Ενεργά», στην οποία κλήθηκαν και οι πέντε, οι οποίοι έδωσαν τις εξηγήσεις για τη στάση που κράτησαν την περασμένη Κυριακή.

Με επίσης ομόφωνη απόφαση των υπολοίπων 15 δημοτικών συμβούλων της παράταξης του δημάρχου Γρεβενών, δεν διεγράφησαν οι: Απόστολος Τσένης και Απόστολος Τζιουβάρας, παρότι ήταν κοινό το «κατηγορητήριο» για όλους.

Η απουσία των πέντε δημοτικών συμβούλων, σε συνδυασμό με την δικαιολογημένη απουσία της ελάσσονος αντιπολίτευσης και την απόφαση της μείζονος αντιπολίτευσης να μην προσέλθει στη συνεδρίαση της περασμένης Κυριακής, οδήγησε στην αναβολή, λόγω μη απαρτίας του δημοτικού συμβουλίου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ειδική συνεδρίαση της Κυριακής 12 Μαρτίου 2017, καθώς η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τη στάση της, ενώ όλα δείχνουν ότι θα παραστεί η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής την Παναγιώτα Ντάγκα.

Βάσει του σχετικού Νόμου η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επαναλαμβάνεται χωρίς πρόσκληση και αν ο σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού που πλειοψήφησε απουσιάζει, τον αντικαθιστά ο δεύτερος σε ψήφους σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού.

Σε περίπτωση που και στη συνεδρίαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου δεν επιτευχθεί εκλογή για οποιονδήποτε λόγο ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν σχηματίστηκε απαρτία, θεωρείται ότι εκλέγονται, ανάλογα με την περίπτωση, πρόεδρος και γραμματέας, οι σύμβουλοι του επιτυχόντος συνδυασμού, που έλαβαν κατά σειρά τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης και αντιπρόεδρος ο σύμβουλος του πρώτου επιλαχόντος συνδυασμού της μειοψηφίας, που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης.

Πηγή: ΕΡΤ Κοζάνης

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τριπλασίασε την απόδοσή του σε ανακύκλωση ρούχων

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τριπλασίασε την απόδοσή του σε ανακύκλωση ρούχων Ανοδική πορεία στην Ανακύκλωση σημείωσε για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, πάντα με την συμβολή των...

Συνάντηση με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στο γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη είχε ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης

Συνάντηση με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στο γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη είχε ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται από την Κυριακή ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης,...

Ομόφωνο  “ΟΧΙ” του Δήμου Θερμαϊκού για την κατασκευή  ιδιωτικού θαλάσσιου φωτοβολταϊκού πάρκου 

Ομόφωνο  “ΟΧΙ” του Δήμου Θερμαϊκού για την κατασκευή  ιδιωτικού θαλάσσιου φωτοβολταϊκού πάρκου  Ομόφωνα αρνητικό ήταν σε έκτακτη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού στο αίτημα...

Αφαντος στον Δήμο Ερέτριας ο 47χρονος τηλε-υπάλληλος καθαριότητας

Αφαντος στον Δήμο Ερέτριας ο 47χρονος  τηλε-υπάλληλος καθαριότητας, σε καθεστώς τηλεργασίας δούλευε από το 2021, ο δημοτικός υπάλληλος Μανώλης Καλαϊτζιδάκης Συγκεκριμένα ο φερόμενος ως «παλαιοχριστιανός» που...