Αρχική Δήμοι Δήμος Γρεβενών: Διαγραφές δημοτικών συμβούλων

Δήμος Γρεβενών: Διαγραφές δημοτικών συμβούλων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη διαγραφή τριών από τους πέντε δημοτικούς συμβούλους, που δεν παρευρέθησαν στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Κυριακής (5/3/2017) για την ανάδειξη του προεδρείου και των επιτροπών, προχώρησε ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης.

Η διαγραφή των δημοτικών συμβούλων: Ιωάννη Παπαδόπουλου, Ιωάννη Λέτσιου και Αθανασίου Τσακστάρα αποφασίστηκε κατά τη σημερινή (7/3/2017) συνεδρίαση της Δημοτικής Παράταξης «Γρεβενά Συμμετέχω Ενεργά», στην οποία κλήθηκαν και οι πέντε, οι οποίοι έδωσαν τις εξηγήσεις για τη στάση που κράτησαν την περασμένη Κυριακή.

Με επίσης ομόφωνη απόφαση των υπολοίπων 15 δημοτικών συμβούλων της παράταξης του δημάρχου Γρεβενών, δεν διεγράφησαν οι: Απόστολος Τσένης και Απόστολος Τζιουβάρας, παρότι ήταν κοινό το «κατηγορητήριο» για όλους.

Η απουσία των πέντε δημοτικών συμβούλων, σε συνδυασμό με την δικαιολογημένη απουσία της ελάσσονος αντιπολίτευσης και την απόφαση της μείζονος αντιπολίτευσης να μην προσέλθει στη συνεδρίαση της περασμένης Κυριακής, οδήγησε στην αναβολή, λόγω μη απαρτίας του δημοτικού συμβουλίου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ειδική συνεδρίαση της Κυριακής 12 Μαρτίου 2017, καθώς η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τη στάση της, ενώ όλα δείχνουν ότι θα παραστεί η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής την Παναγιώτα Ντάγκα.

Βάσει του σχετικού Νόμου η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επαναλαμβάνεται χωρίς πρόσκληση και αν ο σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού που πλειοψήφησε απουσιάζει, τον αντικαθιστά ο δεύτερος σε ψήφους σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού.

Σε περίπτωση που και στη συνεδρίαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου δεν επιτευχθεί εκλογή για οποιονδήποτε λόγο ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν σχηματίστηκε απαρτία, θεωρείται ότι εκλέγονται, ανάλογα με την περίπτωση, πρόεδρος και γραμματέας, οι σύμβουλοι του επιτυχόντος συνδυασμού, που έλαβαν κατά σειρά τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης και αντιπρόεδρος ο σύμβουλος του πρώτου επιλαχόντος συνδυασμού της μειοψηφίας, που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης.

Πηγή: ΕΡΤ Κοζάνης