Αρχική Δήμοι Δήμος Αθηναίων: Ζητά αναστολή των εγγραφών για το ΚΕΑ

Δήμος Αθηναίων: Ζητά αναστολή των εγγραφών για το ΚΕΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αναστολή των εγγραφών για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ζητά ο Δήμος Αθηναίων από τα υπουργεία Εργασίας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, λόγω των μεγάλων, όπως τις χαρακτηρίζει, τεχνικών δυσκολιών στο πληροφοριακό σύστημα εγγραφής.

Οι δυσκολίες είναι τέτοιες, ώστε να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί από τους δήμους, που έχουν επιφορτισθεί με αυτή την ευθύνη, παρά ένας ελάχιστος αριθμός ωφελουμένων.

Στην ανακοίνωση του Δήμου, σημειώνεται ότι, με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) δεν εξυπηρετούν ωφελούμενους που πρέπει να προσκομίσουν έγγραφα δικαιολογητικά (νόμιμοι μετανάστες, μονογονεϊκές οικογένειες κ.ά.), με αποτέλεσμα οι πολίτες αυτοί να καταφεύγουν στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.

Προκειμένου να μη συνεχιστεί η ταλαιπωρία των πολιτών που έχουν ανάγκη, αλλά και του προσωπικού των δήμων, ο “πρώτος” Δήμος της χώρας απαιτεί τα εξής:

-Από τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, να ενημερώσουν τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και να αναστείλουν τις εγγραφές, έως ότου λειτουργήσει κανονικά το πληροφορικό σύστημα του Υπουργείου.

-Από τα ΚΕΠ, να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι ωφελουμένων, ακόμα και αν απαιτείται στη συνέχεια προσκόμιση έγγραφων δικαιολογητικών στους δήμους κατ’ αναλογία με τον τρόπο εγγραφής από το σπίτι.