Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Ψηφίστηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας για τη Γραμμή 4 του μετρό

ατά πλειοψηφία ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Αθηναίων, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε για την κατασκευή της Γραμμής 4.

Το Μνημόνιο καθορίζει επακριβώς τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κάθε πλευρά κυρίως για την όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση των εργασιών στην καθημερινή λειτουργία της πόλης αλλά και τις αποκαταστάσεις των δημόσιων χώρων, του πρασίνου κ.α. με την ολοκλήρωση της κατασκευής του.

Ως «το πιο σημαντικό έργο που εκτελείται αυτή την στιγμή στη χώρα» χαρακτήρισε την κατασκευή της «Γραμμής 4» ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ένα έργο που οι επόμενες γενιές θα χρωστούν ευγνωμοσύνη και δεν ανήκει σε καμία παράταξη και σε κανένα κόμμα».

Απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν από την αντιπολίτευση (κοπή δένδρων, αποκαταστάσεις πλατειών όπου γίνουν σταθμοί κ.α), ο κ. Μπακογιάννης υπενθύμισε ότι τα έργα προκηρύχθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2018 και «οι όροι δημοπράτησης ήταν ξεκάθαροι».

Ωστόσο σημείωσε ότι η Δημοτική του Αρχή όταν ανέλαβε τη διοίκηση «αναγνωρίζοντας την πραγματικότητα» επενέβη «για να ισορροπήσουμε την κατάσταση».

Και με το μνημόνιο διασφαλίζεται, είπε, η διατήρηση του «πράσινου ισοζυγίου» με τη φύτευση 2.000 δένδρων, τη διενέργεια δημόσιων αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για την αποκατάσταση των δημόσιων χώρων (πλατείες κ.α) που θα χρησιμοποιηθούν ως εργοτάξια ή θα κατασκευαστούν οι σταθμοί καθώς και τη μεταφορά και επανατοποθέτηση του αστικού εξοπλισμού από αυτούς τους χώρους (μνημεία, φωτιστικά κ.α.).

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Δήμος Αθηναίων: Iσχυροποιείται το δίκτυο πόλεων για την ένταξη μεταναστών

Το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη Μεταναστών και Προσφύγων εισέρχεται σε μια νέα φάση με την ένταξη επτά νέων μελών και την ανανέωση του...

Αναστασία: «Θα μπορούσα να γίνω δήμαρχος στα Μέγαρα»

Το μεσημέρι της Παρασκευής η  Αναστασία  βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή  «Στούντιο 4» και μίλησε για την επιτυχία που έχει σημειώσει στον χώρο του τραγουδιού,...

Θεσσαλονίκη: Έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Βεβαίωσης και Είσπραξης

Το νέο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ) Θεσσαλονίκης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κάνει έναρξη λειτουργίας την Τρίτη 25/6/2024. και μεταφέρονται εκεί...

Κιλκίς: Μπήκε το νερό στο αυλάκι στο διυλιστήριο νερού

Ένα ακόμη μεγάλο έργο υποδομής το διυλιστήριο νερού του πολεοδομικού συγκροτήματος Κιλκίς, συμβασιοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, ακολουθώντας χρονικά την ενεργή σύμβαση του διυλιστηρίου...