Αρχική Δήμοι Δήμος Αθηναίων: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει ζωτικές λειτουργίες

Δήμος Αθηναίων: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει ζωτικές λειτουργίες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την έντονη αντίδραση του Δήμου Αθηναίων προκάλεσε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» με επικεφαλής τον Νάσο Ηλιόπουλο με την οποία έκανε γνωστή προσφυγή για να ακυρωθούν αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, που ελήφθησαν στη συνεδρίαση της 27ης Δεκεμβρίου 2022.

Οι αποφάσεις αυτές αφορούν, μεταξύ άλλων γεύματα παιδιών σε σχολεία, τη θέρμανση στο δημοτικό κολυμβητήριο, αλλά και φάρμακα για τα αδέσποτα.

Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, η «Ανοιχτή Πόλη» ζητεί μετ’ επιτάσεως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να προχωρήσει στην ακύρωση όλων αυτών, προκειμένου όπως διακηρύσσει υποκριτικά, να «αποκατασταθεί η νομιμότητα».

Η ανακοίνωση του Δήμου
Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» με επικεφαλής τον κ. Νάσο Ηλιόπουλο, ανακοίνωσε μετά «βαΐων και κλάδων»την προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, προκειμένου να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων, που ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση της 27ης Δεκεμβρίου 2022.

Σε μια προσπάθεια να αντιπολιτευτούν την πλειοψηφία Μπακογιάννη, ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Ανοιχτή Πόλη» δε διστάζουν να υπονομεύσουν ακόμη και ζωτικές λειτουργίες του δήμου, στις οποίες αφορούσαν οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι στις αποφάσεις που είχε εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου περιλαμβανόταν η σίτιση των παιδιών του Μουσικού και του Καλλιτεχνικού Σχολείου, η θέρμανση του κολυμβητηρίου στο Σεράφειο, τρόφιμα για τους δικαιούχους του Τ.Ε.Β.Α, ατομικά μέσα προστασίας των εργαζομένων στο Δήμο ακόμη και κτηνιατρικά φάρμακα για τα μικρά αδέσποτα.

Η «Ανοιχτή Πόλη» ζητεί μετ’ επιτάσεως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να προχωρήσει στην ακύρωση όλων αυτών, προκειμένου όπως διακηρύσσει υποκριτικά, να «αποκατασταθεί η νομιμότητα».

Οι αποφάσεις που επιδιώκει να ακυρώσει
Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της 27ης Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τα παρακάτω:

Το Πρωτόκολλο Ποσοτικής και Ποιοτικής Παραλαβής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΤΟΙΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ (ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ) ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ» από 10.11.2022 έως 30.11.2022 και
Το Πρωτόκολλο Ποσοτικής και Ποιοτικής Παραλαβής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΤΟΙΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ (ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ) ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ» από 10.11.2022 έως 30.11.2022
Το Πρωτόκολλο Οριστικής Παραλαβής του με αριθμό 370/21.12.2022 τιμολογίου της εταιρείας “NUTRIA AE”, λόγω αναπροσαρμογής τιμών του οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης με τίτλο “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ (ΒΥΣ) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (Τ.Ε.Β.Α.) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 2018-2019», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Τ.Ε.Β.Α./FEAD 2018-2019, Ο.Π.Σ./MIS 5029653.
Τη συγκρότηση τριμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ». (Α.Π.358033/20.12.2022).
Τη συγκρότηση τριμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ»
Τα πρωτόκολλα οριστικής παραλαβής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020 – 2021 – 2022.