Αρχική Δήμοι Δήμος Αθηναίων: Κυριακή καθαριότητας και απολύμανσης στα Εξάρχεια

Δήμος Αθηναίων: Κυριακή καθαριότητας και απολύμανσης στα Εξάρχεια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η καθαριότητα σε κάθε γωνιά της πόλης αποτελεί για τον Δήμο Αθηναίων κορυφαία προτεραιότητα και οι προσπάθειες που καταβάλλονται σε αυτή την κατεύθυνση είναι συνεχείς και εντατικοποιούνται διαρκώς. 

Οι Κυριακές καθαριότητας που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο είναι μέρος του συνολικού σχεδιασμού στον τομέα αυτό και σήμερα ήταν η σειρά της περιοχής των Εξαρχείων να καθαριστεί και να απολυμανθεί από τους ανθρώπους της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Ξεκίνησαν στις 7 το πρωί και χρησιμοποιώντας έξι (6) μεγάλα πλυστικά, πέντε (5) μικρά πλυστικά, πέντε (5) σάρωθρα και δυο (2) υδροφόρες χωρητικότητας δέκα τόνων, «σάρωσαν» δρόμους, πεζοδρόμια, πεζόδρομους και άλλα σημεία των Εξαρχείων σκουπίζοντας, καθαρίζοντας, πλένοντας και απολυμαίνοντας.

Η επιχείρηση κράτησε μέχρι το μεσημέρι και απλώθηκε σε μια μεγάλη περιοχή της ιστορικής συνοικίας της πρωτεύουσας, ενώ την επόμενη Κυριακή η συγκεκριμένη δράση έχει σχεδιαστεί να γίνει στην Κυψέλη. Οι Κυριακές καθαριότητας ξεκίνησαν στις αρχές του χρόνου και έκτοτε επαναλαμβάνονται και διευρύνονται, περιλαμβάνοντας όλο και περισσότερα σημεία και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας. 

Μαζί με τις παρεμβάσεις που γίνονται στην διάρκεια κάθε εβδομάδας σε πλατείες, πάρκα και πεζόδρομους αλλά και το καθημερινό πρόγραμμα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων αποτελούν πυλώνες της διαρκούς προσπάθειας για πιο καθαρή πόλη. 

«Αυτός είναι ο τρόπος που καθαρίζουμε πλέον την πόλη. Με την κινητοποίηση του μηχανισμού μας στο σύνολό του, σε κάθε περιοχή της Αθήνας, κάθε μέρα. Γιατί η ανάγκη για καθαριότητα σε κάθε γειτονιά, είναι καθημερινή», τονίζει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τα σημεία τα οποία «σαρώθηκαν» σήμερα στην περιοχή των Εξαρχείων ήταν:  

Υδροσάρωση (μικρά πλυστικά και σάρωθρα):

 1. Αργεντινής Δημοκρατίας

 1. Διγενή Ακρίτα

 1. Χαραλάμπη

 1. Ζωναρά

 1. Αγαθίου

 1. Ζωσίμου

 1. Καβασίλα

 1. Φραντζή

 1. Πλήθωνος

 1. Ζωοδόχου Πηγής (από Βατατζή έως Αγαθίου)

 1. Κομνηνών

 1. Χρυσολωρά

 1. Διογενίδη – σκάλες Δαπόντε

Μεγάλα Πλυστικά – Σάρωθρα:

 1. Λασκάρεως (από Χαριλάου Τρικούπη έως Αλεξάνδρας)

 1. Χαριλάου Τρικούπη (από Βουλγαροκτόνου έως Αλεξάνδρας)

 1. Βουλγαροκτόνου (από Θεσπρωτίας έως Χαριλάου Τρικούπη)

 1. Ζωοδόχου Πηγής (από Βουλγαροκτόνου έως Κομνηνών)

 1. Λεωφόρος Αλεξάνδρας (από Λασκάρεως έως Ιπποκράτους)

Υδροσάρωση με υδροφόρες:

 1. Λασκάρεως 

 1. Ιπποκράτους (από Λ. Αλεξάνδρας έως Σόλωνος)

 1. Χαριλάου Τρικούπη

Σάρωθρα:

 1. Ζωοδόχου Πηγής

 1. Χαριλάου Τρικούπη

 1. Μαυρομιχάλη