Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Δήμος Αθηναίων και “Αποστολή” ενώνουν δυνάμεις

Το σπίτι της ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη μετατρέπεται σε μια δημιουργική αγκαλιά για παιδιά (ΦΩΤΟ)

 

Μια δημιουργική αγκαλιά για τα παιδιά θα γίνει το σπίτι της μαρτυρικής ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη, στο πλαίσιο μιας ακόμη συνέργειας του Δήμου Αθηναίων και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω της οργάνωσης «Αποστολή».

Μετά την κατά πλειοψηφία έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πράξης παραχώρησης, ο Δήμαρχος Αθηναίων και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών υπέγραψαν την συμφωνία για τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά δημοτικού. Η νέα αυτή συνέργεια Δήμου Αθηναίων και Εκκλησίας της Ελλάδας αφορά περισσότερους από 2000 μαθητές ευάλωτων οικογενειών και οικογενειών προσφύγων.

 

Ειδικότερα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης που θα λειτουργήσει στην οικία της Λέλας Καραγιάννη θα μπορούν να απασχοληθούν καθημερινά περίπου 100 παιδιά δημοτικού σχολείου ηλικίας 6 έως 12 ετών. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν εκπαιδευτική υποστήριξηκαινοτόμες δημιουργικές δραστηριότητες εμπλουτισμού των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των παιδιώνερεθίσματα, ψυχαγωγία, φροντίδα και υποστήριξη.  

 

Στην εξαιρετική συνεργασία του Δήμου της Αθήνας και της Εκκλησίας της Ελλάδος για προώθηση κοινωνικών προγραμμάτων και δράσεων στήριξης και ενίσχυσης των ευάλωτων αναφέρθηκε ο κ. Κ. Μπακογιάννης. “Η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την Εκκλησία έχει αποδείξει ό,τι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον άνθρωπο. Με τις κοινές δράσεις μας, δημιουργούμε καθημερινά ένα κεφάλαιο πρόνοιας και φροντίδας για όλους. Με τις κοινές δράσεις μας, δημιουργούμε καθημερινά ένα κεφάλαιο πρόνοιας και φροντίδας για όλους. Το καταφέρνουμε γιατί ενώνουμε δυνάμεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, κυρίως στον Αρχιεπίσκοπό μας που έχει αγκαλιάσει αυτήν την συνεργασία”.

Μιλώντας για το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης είπε ότι θα είναι μια ανοιχτή πόρτα για όλα τα παιδιά της πόλης και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε το χθες από το να προετοιμαστούμε για το αύριο».

 

Ο Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών κ. κ. Ιερώνυμος ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρθηκε στο σκοπό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης επισημαίνοντας πως η εκκλησία, οι φορείς της Πολιτείας και η κοινωνία πρέπει να σταθούν αρωγοί στα παιδιά και στις οικογένειες που δεν έχουν τα μέσα. «Δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος να αξιοποιηθεί το σπίτι της ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη και να τιμηθεί η μνήμη της» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο έργο που παρέχουν αντίστοιχα Κέντρα τα οποία λειτουργούν υπό την ομπρέλα και με την ευθύνη της Αποστολής.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Κώστα Μπακογιάννη και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων για την εμπιστοσύνη τους, ενώ μιλώντας για τη συνεργασία της Εκκλησίας με άλλους φορείς, υπογράμμισε πως «όταν συνεργαζόμαστε αντιμετωπίζουμε και τις μικρές και τις μεγάλες δυσκολίες». Αναφέρθηκε, επίσης, στο πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και στη σημαντική συμβολή του στην ανάπτυξη των παιδιών σχετικά με τη συμπεριφορά και την κοινωνικοποίησή τους, ενώ σχετικά με το νέο αυτό ιστορικό κτίριο που παραχώρησε ο Δήμος ευχήθηκε να παραδειγματιστούν τα παιδιά από τη ζωή της Λέλας Καραγιάννη.

Στην προσφορά της «Αποστολής» σε όσα παιδιά έχουν ανάγκη αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο γενικός διευθυντής της “Αποστολής” κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, τονίζοντας πως «τα παιδιά δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν φυλή. Θα σταθούμε δίπλα σε όλα. Ιδιαίτερα σε όσα οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα».

Στο κτίριο  θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση ψηφιακή έκθεση για τη συγκλονιστική ιστορία αντίστασης και την αυτοθυσία της Λέλας Καραγιάννη, η οποία εκτελέστηκε από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Στόχος είναι και η έκθεση να αποτελέσει πόλο ιστορικής μνήμης και γνώσης για χιλιάδες μαθητές από όλη την Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη:

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Ενημερωτικό Δελτίο

Παρελθόν η Ναταλί Κάκκαβα από το δήμο Σαρωνικού – Οι δηλώσεις της ίδιας και του δημάρχου

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου, αναφέρει ότι υπήρξε υπονόμευση του δημοτικού έργου και διασυρμός της παράταξης. Ως αποτέλεσμα, αποφάσισε να παύσει τις αρμοδιότητες της...

UNESCO: Το Ζαγόρι επίσημα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco το Ζαγόρι, είναι η 19η εγγραφή ελληνικού μνημείου στον Κατάλογο και η πρώτη πολιτιστικού αγαθού της Ελλάδας, ως...

Νέος Πρόεδρος του ΣΠΑΠ ο Βασίλης Ξυπολυτάς

Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) εξελέγη εχθές Πέμπτη 23 Μαΐου ο Δήμαρχος Κηφισιάς Β. Ξυπολυτάς, μετά...

Συνάντηση Ζαχαράκη – Κυρίζογλου- Μίλησαν για τα προγράμματα Συμβουλευτικής Γονέων  

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου είχε η υπουργός Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη στο πλαίσιο της από κοινού...