Αρχική Δήμοι Δήμος Αχαρνών: Ξεκινά το αντιπλημμυρικό έργο στο ρέμα της Καναπίτσας

Δήμος Αχαρνών: Ξεκινά το αντιπλημμυρικό έργο στο ρέμα της Καναπίτσας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά το έργο στο ρέμα της Εσχατιάς, άλλο ένα καθοριστικό για την περιοχή έργο, θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στον Δήμο Αχαρνών. Πρόκειται για το αντιπλημμυρικό έργο της διευθέτησης του ρέματος της Καναπίτσας, το οποίο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και αναμένεται να δώσει λύση σ’ ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, με την αντιπλημμυρική θωράκισή της.

Το ρέμα της Καναπίτσας έχει συνολικό μήκος 12,6 χιλιόμετρα και σύμφωνα με τη σύμβαση θα γίνουν σημαντικές επεμβάσεις στο μεγαλύτερο μέρος του και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις Αχαρνές, θα ξεκινούν από τον Κόκκινο Μύλο και θα φτάνουν έως τη Λεωφόρο Θρακομακεδόνων, όπου θα γίνει η διευθέτησή του, ενώ στο μεγαλύτερο τμήμα του προτείνεται ανοιχτή διατομή. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η περάτωση αναμένεται εντός τριών ετών.

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός είχε συνάντηση εργασίας για το θέμα αυτό, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε εκτενώς από τον διευθυντή του έργου και αμέσως μετά σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Μετά την Εσχατιά ξεκινά και η Καναπίτσα. Αυτά τα δύο έργα που χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, με την ολοκλήρωσή τους θα σημάνουν και το οριστικό τέλος ενός εκ των μεγαλύτερων προβλημάτων στον Δήμο μας, αυτό της αντιπλημμυρικής θωράκισης».

Και ο κ. Βρεττός πρόσθεσε: «Όλοι μας γνωρίζουμε την ανάγκη μεγάλων έργων, για να μπει η πόλη σε τροχιά ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Θεωρώ πως οι διευθετήσεις των δύο αυτών ρεμάτων είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για τη γρήγορη ολοκλήρωσή τους».