Αρχική Δήμοι Δήμος Αχαρνών: Τα ανταποδοτικά οφέλη από τη δημιουργία χώρου στάθμευσης για τα...

Δήμος Αχαρνών: Τα ανταποδοτικά οφέλη από τη δημιουργία χώρου στάθμευσης για τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την απόφαση να ζητήσει ο Δήμος Αχαρνών την παραχώρηση έκτασης 11 στρεμμάτων από τον ΟΑΕΔ, στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού, πήρε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο. Η απόφαση, όπως τονίζει,  αφορά χώρο, ο οποίος βρίσκεται μακριά από κατοικίες, προκειμένου να διατεθεί στα ΚΤΕΛ για τη στάθμευση των λεωφορείων του, τα οποία έχουν δρομολογηθεί σε γραμμές του ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με τον Δήμο στο πλαίσιο της ανάγκης που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας για αποφυγή συνωστισμού στα ΜΜΜ, αποφασίστηκε η παραχώρηση κάποιων γραμμών στα ΚΤΕΛ. “Σε αυτό το πλαίσιο ο συγκεκριμένος χώρος θα παραχωρηθεί για περίοδο τριών ετών, ούτως ώστε να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για τη στάθμευση των λεωφορείων και όχι για αμαξοστάσιο ή συνεργείο. Τα λεωφορεία πρόκειται να σταθμεύουν εκεί μόνο τις νυχτερινές ώρες (από τις δέκα το βράδυ έως το πρωί), δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία μόνιμη κατασκευή, ενώ θα τοποθετηθεί ηλεκτροφωτισμός και θα υπάρξει και υπηρεσία φύλαξης», όπως αναφέρει.

Στην ίδια ανακοίνωση ο Δήμος Αχαρνών  τονίζει ότι εξασφάλισε μια σειρά από σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη. «Συγκεκριμένα με την αγορά δύο mini bus θα δημιουργηθεί γραμμή Δημοτικής Συγκοινωνίας, η οποία θα εξυπηρετεί δωρεάν όλους τους δημότες Αχαρνών. Ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά καθώς όλο το κόστος (λεωφορεία, οδηγοί, συντήρηση, καύσιμα κτλ) θα αναληφθούν από τα ΚΤΕΛ. Η γραμμή αυτή, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, θα συνδέσει το Ολυμπιακό Χωριό με το κέντρο της πόλης και τον σταθμό ΣΚΑ Κάτω Αχαρνές, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος κινείται και για την αγορά επιπλέον δύο ηλεκτροκίνητων mini bus, τα οποία με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών θα χρησιμοποιηθούν και αυτά για τη Δημοτική Συγκοινωνία».