Αρχική Υγεία Δημόπουλος: Δημιουργούνται μεταλλάξεις στο κέντρο της Αθήνας

Δημόπουλος: Δημιουργούνται μεταλλάξεις στο κέντρο της Αθήνας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Αθανάσιος Δημόπουλος μίλησε νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τόνισε ότι μεταλλάξεις του κορονοϊού δημιουργούνται στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ επεσήμανε, μάλιστα, ότι ένα στέλεχος μοιάζει να αυξάνει τη μετάδοση. Παράλληλα, ο κ. Δημόπουλος είπε ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά έναντι όλων των μεταλλάξεων, όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι αυτή τη στιγμή.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να προσέξουμε, προκειμένου μελλοντικά να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με υπερμεταλλάξεις.

Είπε ακόμα ότι καλό είναι να εξακολουθήσουμε να φορούμε τη μάσκα, και πως η σημασία της φαίνεται και από το γεγονός ότι σχεδόν εξαφανίστηκε η γρίπη.

Στον ΣΚΑΪ μίλησε και ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος που τόνισε ότι στους κλειστούς χώρους η μετάδοση του κορωνοϊού είναι μεγαλύτερη. Στους ανοιχτούς χώρους τα πράγματα είναι καλύτερα, ενώ είπε ότι όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο, ενδεχομένως να κυκλοφορήσουν και χωρίς μάσκα.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, υπογράμμισε ότι το 85% των γιατρών έχει εμβολιαστεί, αλλά πρέπει να πειστεί και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό.

Για τις φτωχές χώρες που δεν έχουν πρόσβαση σε εμβόλια, επεσήμανε ότι είναι σημαντικό οι χώρες που έχουν περισσευούμενα να τα δώσουν, καθώς αν εμβολιαστεί παγκοσμίως ο πληθυσμός δεν θα αναπτυχθούν νέες μεταλλάξεις.

Στα νησιά που υπήρξε πρόβλημα και χρειάστηκαν να τεθούν σε περιορισμό, έγιναν μεγάλες συναθροίσεις και υπήρξε μετάδοση, είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος μίλησε επίσης στον ΣΚΑΪ. «Ενώ πάμε πολύ καλά δεν είμαστε έτοιμοι για μαζικά πράγματα ελεύθερα», είπε.