Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Δημόπουλος: Δημιουργούνται μεταλλάξεις στο κέντρο της Αθήνας

Ο Αθανάσιος Δημόπουλος μίλησε νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τόνισε ότι μεταλλάξεις του κορονοϊού δημιουργούνται στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ επεσήμανε, μάλιστα, ότι ένα στέλεχος μοιάζει να αυξάνει τη μετάδοση. Παράλληλα, ο κ. Δημόπουλος είπε ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά έναντι όλων των μεταλλάξεων, όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι αυτή τη στιγμή.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να προσέξουμε, προκειμένου μελλοντικά να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με υπερμεταλλάξεις.

Είπε ακόμα ότι καλό είναι να εξακολουθήσουμε να φορούμε τη μάσκα, και πως η σημασία της φαίνεται και από το γεγονός ότι σχεδόν εξαφανίστηκε η γρίπη.

Στον ΣΚΑΪ μίλησε και ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος που τόνισε ότι στους κλειστούς χώρους η μετάδοση του κορωνοϊού είναι μεγαλύτερη. Στους ανοιχτούς χώρους τα πράγματα είναι καλύτερα, ενώ είπε ότι όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο, ενδεχομένως να κυκλοφορήσουν και χωρίς μάσκα.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, υπογράμμισε ότι το 85% των γιατρών έχει εμβολιαστεί, αλλά πρέπει να πειστεί και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό.

Για τις φτωχές χώρες που δεν έχουν πρόσβαση σε εμβόλια, επεσήμανε ότι είναι σημαντικό οι χώρες που έχουν περισσευούμενα να τα δώσουν, καθώς αν εμβολιαστεί παγκοσμίως ο πληθυσμός δεν θα αναπτυχθούν νέες μεταλλάξεις.

Στα νησιά που υπήρξε πρόβλημα και χρειάστηκαν να τεθούν σε περιορισμό, έγιναν μεγάλες συναθροίσεις και υπήρξε μετάδοση, είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος μίλησε επίσης στον ΣΚΑΪ. «Ενώ πάμε πολύ καλά δεν είμαστε έτοιμοι για μαζικά πράγματα ελεύθερα», είπε.

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Δεν μπορούν όλοι να τρώνε ρύζι – Ποιοι δεν πρέπει

Αν και το ρύζι είναι γενικά μία ασφαλής και θρεπτική τροφή για τους περισσότερους ανθρώπους, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις, όπου η κατανάλωσή του ίσως θα...

Ινσουλίνη σε υπογλώσσιες σταγόνες μπορεί να αντικαταστήσει τις ενέσεις

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της British Columbia ανέπτυξαν ένα νέο τρόπο χορήγησης της ινσουλίνης για τους ασθενείς με διαβήτη με στοματικές σταγόνες ινσουλίνης που όταν τοποθετούνται...

Η ευφυΐα των σκύλων: Μέχρι και 250 λέξεις μπορούν να μάθουν

Ο σκύλος μπορεί να αποκτήσει την ευφυΐα  ενός δίχρονου παιδιού σύμφωνα με τους ειδικούς. Πολλές μελέτες έχουν γίνει γύρω από αυτό το θέμα, και σε...

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μας με τη νόσο Αλτσχάιμερ

Συχνότερη αιτία είναι η άνοια η οποία αγγίζει το 60-70% των περιστατικών, της νόσου Αλτσχάιμερ που σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει αντίκτυπο στον...