Τρίτη, Μάιος 30, 2023
Αρχική Ελλάδα Δικηγόρος Ροδίτη: «Δεν έχει επίγνωση τι είναι μεταμέλεια» – (ΒΙΝΤΕΟ)

Δικηγόρος Ροδίτη: «Δεν έχει επίγνωση τι είναι μεταμέλεια» – (ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νέες έρευνες και μηνύσεις σε συγγενείς του Ροδίτη καταδικασμένου για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη διεξάγει η δικαιοσύνη. Ο δικηγόρος του 23χρονου Ροδίτη, Σωτήρης Αβδελίδης, μίλησε στο Mega για την πλευρά του εντολέα του.

Ο κ. Αβδελίδης σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου τόνισε ότι «δεν τον αφήνει ικανοποιημένο».

«Όσον αφορά την καταδίκη για ομαδικό βιασμό, η υπερασπιστική του γραμμή ήταν κάθετη, θεωρούμε ότι δεν υπήρξε ποτέ βιασμός, όσον αφορά την ανθρωποκτονία, υπάρχει η θέση του ίδιου του κατηγορουμένου, που εξ’ αρχής αρνείται ότι σκότωσε τη θανούσα. Πρόκειται για ένα παιδί με διαγνωσμένη ψυχική διαταραχή. Φωνάζει ότι δεν σκότωσε την Ελένη», είπε.

Αναφορικά με την απολογία του 23χρονου Ροδίτη, ο δικηγόρος του ανέφερε πως «δεν είχε καμία συνέχεια, δεν μπορούσε να απαντήσει, οι απαντήσεις του ήταν κατά βάση ασυνάρτητες. Έπεσε σε αντιφάσεις, που έχουν να κάνουν με την νοητική λειτουργία αυτού του ανθρώπου».

«Ο κάθε νοήμων πολίτης που δεν έχει δει τις συμπεριφορές του κατηγορουμένου στην ακροαματική διαδικασία θα ήταν από την άλλη πλευρά. Εγώ είπα για προγενέστερη ψυχική διαταραχή του κατηγορουμένου», επισήμανε.

Για την άρνηση μεταμέλειας των δύο καταδικασθέντων, ο κ. Αβδελίδης τόνισε: «Ο εντολέας μου, ο ίδιος συνεχώς δήλωνε, ότι το μόνο για το οποίο νιώθει τύψεις, είναι ότι δεν συνέβαλε ώστε να μην σκοτώσει ο συγκατηγορούμενός του την Ελένη»

«Αυτό δείχνει τον ερασιτεχνισμό τους. Δεν είχαν τον χρόνο να συμμαζέψουν τα πράγματα. Δεν έχει επίγνωση του τι ακριβώς αυτή την στιγμή είναι η μεταμέλεια. Το εξαιρετικά δασκαλεμένος συνδέεται με την έλλειψη καταλογισμού. Αυτό θα το εξετάσει ο ψυχίατρος. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον καταλογισμό. Κατανοώ ότι είναι ένα στυγερό έγκλημα, αλλά ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, και προγενέστερα και μεταγενέστερα του εγκλήματος αντιμετωπίζει υψηλού βαθμού ψυχική διαταραχή», ανέφερε ο δικηγόρος του τη στιγμή που γίνεται διερεύνηση ενδεχόμενης έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης από ιδιώτη ψυχίατρο και ηθικής αυτουργίας στην συνταγογράφηση φαρμάκων για τον Ροδίτη που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.