Αρχική Ελλάδα Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τον σκηνοθέτη

Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τον σκηνοθέτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία του για την «υπόθεση Λιγνάδη», μία ποινική δικογραφία για σεξουαλική βία που έλαβε τρομακτικές διαστάσεις όλο αυτό το διάστημα στη χώρα μας.

Ο προσωρινά κρατούμενος ηθοποιός, πέντε μήνες από την έναρξη της δίκης του, που φθάνει στο τέλος της μετά από τριάντα συνεδριάσεις τού δικαστηρίου, θα κριθεί για τρεις βιασμούς ανηλίκων αγοριών κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης και ενός ενήλικου άντρα.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στην απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε πράξη βίας τού χρεώνεται στη δικογραφία, τονίζοντας πως δεν είχε ποτέ σεξουαλική σχέση με ανήλικο πρόσωπο. Η εκδοχή που από την πρώτη στιγμή της ποινικής υπόθεσης υποστηρίζει ο ηθοποιός, είναι πως είναι κατασκευασμένη.

Κατά τον προβεβλημένο καλλιτέχνη, όλη αυτή η υπόθεση, το δικό του τρομακτικό προσωπικό “matrix”, όπως ανέφερε ενώπιον των δικαστών, έχει αφετηρία «ερωτικές πικρίες», αλλά στην πορεία έγινε το μέσον για να πληγεί η θέση του ως επικεφαλής στο Εθνικό Θέατρο και αποφάσεις που έλαβε ως καλλιτεχνικός διευθυντής. Κατά τον κατηγορούμενο στερούνται οποιασδήποτε αξιοπιστίας οι άντρες που τον κατήγγειλαν. Στην απολογία του μάλιστα χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις αναφερόμενος σε «ταπεινά ελατήρια», «αδίστακτους ανθρώπους» που θα έκαναν τα πάντα για λίγη δημοσιότητα, για «φθηνά άτομα». Είπε επίσης πως «η ποιότητα μιας κατηγορίας, φαίνεται από αυτόν που την εκτοξεύει και το πώς την στοιχειοθετεί».

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 8:00 το πρωί. Οι συνήγοροι των δύο πλευρών, ο Δημήτρης Λιγνάδης, οι καταγγέλλοντες που σήκωσαν το βάρος των καταγγελιών τους σε δημόσια διαδικασία αλλά και όσοι στηρίζουν τον κατηγορούμενο και τα φερόμενα θύματα θα ακούσουν την πρόεδρο να ανακοινώνει το “αθώος” ή το “ένοχος”.