Αρχική Ελλάδα Δίκη Χρυσής Αυγής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και σήμερα γύρω από το Εφετείο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και σήμερα γύρω από το Εφετείο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κυκλοφοριακά μέτρα είναι και σήμερα σε ισχύ, ήδη από αυτή την ώρα, γύρω από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς ο χρόνος για την ανακοίνωση των ποινών στους 65 καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής μετρά αντίστροφα.

Όλα δείχνουν  πως η σημερινή ημέρα θα είναι καθοριστική για την τύχη των κατηγορουμένων καθώς αναμένεται να κριθεί αν και ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Λαμβάνονται και σήμερα αυστηρά μέτρα και στο πλαίσιο αυτό απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στις οδούς Λουκάρεως και Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σταδιακά θα διακόπτεται και η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το Εφετείο.

Η συνέχεια της δίκης – ορόσημο και της ιστορικής απόφασης

Η δίκη της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί σήμερα στις 12:30 με την τοποθέτηση της εισαγγελέως της έδρας επιπλέον των ελαφρυντικών που ζητούν οι κατηγορούμενοι.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών είναι αυτή που θα καθορίσει τις εξελίξεις καθώς η ενδεχόμενη αναγνώριση τους αυτόματα αλλάζει το πλαίσιο των ποινών που αντιμετωπίζουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι χθες, μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης που έκρινε τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής ένοχα για εγκληματική οργάνωση, οι συνήγοροι υπεράσπισης έδωσαν «μάχη» μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα ζητώντας ελαφρυντικά για τους εντολείς τους ευελπιστώντας σε ηπιότερη ποινική μεταχείριση.

Τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας , της μη εύλογης διάρκειας της δίκης ήταν αυτά που αιτήθηκε η πλειονότητα των καταδικασμένων για την εγκληματική οργάνωση με την «υπογραφή», σύμφωνα με την δικαιοσύνη, της Χρυσής Αυγής.