Αρχική Ελλάδα Δίκη Χρυσής Αυγής: Εν αναμονή της απόφασης για τις αναστολές των ποινών

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εν αναμονή της απόφασης για τις αναστολές των ποινών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα ακόμη επεισόδιο στην πολύκροτη δίκη της ΧΑ, καθώς σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα συνεχιστούν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί της πρότασης της εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου για χορήγηση αναστολής στην έκτιση των ποινών σε όλους τους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, πλην του Γιώργου Ρουπακιά.

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να εκδώσει την τελική απόφασή του επί των αιτημάτων αναστολής που επέβαλλαν οι καταδικασθέντες.

Να σημειωθεί, ότι χθες η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με το σκεπτικό ότι οι καταδικασθέντες δεν είναι ούτε ύποπτοι φυγής ούτε ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων. «Όλοι έχουν λευκά ποινικά μητρώα, πλην των Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει μια καταδίκη σε ηλικία 22 ετών… Οι κατηγορούμενοι δεν εξετράπησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις. Η Χρυσή Αυγή διαλύθηκε, έκλεισαν τα γραφεία τους και η εφημερίδα τους. Η άμεση εκτέλεση των ποινών θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη καθώς η διαδικασία μέχρι το εφετείο θα είναι μακροχρόνια» ανέφερε μεταξύ άλλων στην πρότασή της η εισαγγελέας, προκαλώντας την αντίδραση συνηγόρων πολιτικής αγωγής, οι οποίοι σε δηλώσεις τους σε ΜΜΕ χαρακτήρισαν την εισαγγελέα «συνήγορο υπεράσπισης των χρυσαυγιτών» που «αναμασά όχι μόνο τα νομικά αλλά και τα πολιτικά επιχειρήματα των καταδικασθέντων».

Την τελική απόφαση για το θέμα των αναστολών θα την λάβει το δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει κατά τη διάρκεια της διάσκεψής του και χωρίς να δεσμεύεται από την εισαγγελική πρόταση.