Αρχική Υγεία Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: Αδύνατο να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι την...

Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: Αδύνατο να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι την άνοιξη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την πεποίθηση ότι το εμβόλιο δεν θα φέρει το τέλος της πανδημίας εξέφρασε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νικόλαος Καπραβέλος, υποστηρίζοντας πως είναι αδύνατον να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού.

«Ο ιός θα μας απασχολήσει πολλούς μήνες. Το εμβόλιο και η ανοσία είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, δεν είναι το τέλος της πανδημίας, ούτε καν η αρχή του τέλους. Είναι αδύνατον να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι την άνοιξη.

Πρώτον, δεν έχουμε αυτό τον αριθμό των εμβολίων και δεύτερον η κίνηση να πείσουμε όλο αυτόν τον κόσμο να εμβολιαστεί θα είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της Πολιτείας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος πρόσθεσε πως ο κορωνοϊός μεταλλάσσεται και μπορεί να καταστήσει αναποτελεσματικά τα εμβόλια.

«Ο ιός μεταλλάσσεται και μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη ή και τρίτη γενιά εμβολίων. Είναι πιθανόν η μετάλλαξη να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Ποτέ κανένας ιός δεν αντιμετωπίστηκε με την πρώτη γενιά εμβολίων. Το αποτέλεσμα των εμβολίων θα το δούμε μετά τον Μάρτιο» ανέφερε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το τέλος της πανδημίας, υποστηρίζοντας πως είναι επικίνδυνο να το προαναγγείλουμε αυτή τη στιγμή.

«Πλέον οι αριθμοί των διασωληνωμένων, η πληρότητα των ΜΕΘ και κυρίως οι θάνατοι αποτελούν το βαρόμετρο αυτής της πανδημίας και δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Ο ιός λειτουργεί με αστραπιαία ταχύτητα και δεν μπορεί κανείς να τον υπολογίσει. Η πανδημία είναι μπροστά μας, δεν είναι πίσω μας» κατέληξε λέγοντας.