Αρχική Μόνιμοι Προσλήψεις επικουρικών γιατρών σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας – Διευκρινήσεις αιτήσεων

Προσλήψεις επικουρικών γιατρών σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας – Διευκρινήσεις αιτήσεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διευκρινίσεις για τον διορισμό των επικουρικών γιατρών στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, δίνει το υπουργείο Υγείας που διευκρινίζει πως η διαδικασία πρόσληψης ιατρών είναι απλή.

Κάθε Υγειονομική Περιφέρεια τηρεί κατάλογο αιτούντων ιατρών, ο οποίος επικαιροποιείται καθημερινά. Σε αυτό τον κατάλογο, μπορεί να εγγραφεί ανά πάσα στιγμή κάθε ενδιαφερόμενος ιατρός.

Όσον αφορά στους επικουρικούς ιατρούς του ΕΚΑΒ, οι αντίστοιχες αιτήσεις υποβάλλονται στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα:

Οι ιατροί που επιθυμούν να εγγραφούν για πρώτη φόρα, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην Αρ. πρωτ. Α2α/οικ.24317/30-3-2016, σε ΜΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ της προτίμησής τους (Αίτηση μπορούν επίσης να υποβάλλουν οι παρατασιακοί ειδικευόμενοι. Σύμφωνα με το άρθρο 33 της 30-3-2020 ΠΝΠ (Α΄75) μέχρι τις 30-7-2020 μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και οι ιατροί σε παράταση εξειδίκευσης, άλλα ΟΧΙ οι αγροτικοί ιατροί και οι επικουρικοί ιατροί που υπηρετούν με παράταση θητείας).

Δείτε τις διευκρινήσεις εδώ