Αρχική Δήμοι Διεθνές συνέδριο για τον αγροδιατροφικό τομέα και την τοπική ανάπτυξη στις Σέρρες

Διεθνές συνέδριο για τον αγροδιατροφικό τομέα και την τοπική ανάπτυξη στις Σέρρες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Αγροδιατροφικός τομέας-Νέες τεχνολογίες-Επιχειρηματικότητα και Τοπική Ανάπτυξη» ξεκινά σήμερα Πέμπτη 24 Μαΐου, στις Σέρρες. Διοργανώνεται από το Δήμο της περιοχής και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το συνέδριο, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν σήμερα στις 7.00 το απόγευμα, θα ολοκληρωθούν, την Κυριακή 27 Μαΐου.

Ομιλητές στο συνέδριο θα είναι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, οι οποίοι θα αναπτύξουν σημαντικά θέματα όπως , αγροτροφικός τομέας και ανάπτυξη τοπικής οικονομίας, Δασοπολιτικά Μέτρα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, η ασφάλεια τροφίμων ως Παγκόσμιο Δημόσιο Αγαθό, χρηματοοικονομική ανάλυση γεωργικής επιχείρησης, το Επιχειρηματικό Περιβάλλον στις αγροτικές περιοχές του Νομού Σερρών, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον αγροδιατροφικό τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας κ.α .

“Ο Δήμος Σερρών επενδύει στη γνώση και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα . Οι συμπολίτες μας που ασχολούνται επαγγελματικά με τη γη οφείλουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στον τομέα τους, και να γίνονται πιο ανταγωνιστικοί. Η ευλογημένη σερραϊκή γη μπορεί να μας θρέψει όλους, όπως το έκανε εδώ και πολλές δεκαετίες, αρκεί να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις σημερινές απαιτήσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης.