Αρχική Εποχικοί Διαβάστε: Παρατείνονται oι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην Υπηρεσία Ασύλου

Διαβάστε: Παρατείνονται oι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην Υπηρεσία Ασύλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παρατείνονται μέχρι τις 30 Απριλίου του 2021 οι συμβάσεις των εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου, με απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ωστόσο, όπως καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου, δεν παρατείνονται όλες οι συμβάσεις, αντιθέτως γίνονται 16 απολύσεις όταν είναι αναγκαία η απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσία ς, καθώς δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους, μεταξύ αυτών και της προέδρου του σωματείου τους.

Σημειώνεται πως της απόφασης αυτής είχε προηγηθεί η κήρυξης 24ωρης προειδοποιητικής απεργία για σήμερα Πέμπτη, από τους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου, καθώς το τέλος του μήνα αρχίζουν να λήγουν οι συμβάσεις.

Ειδικότερα σύμφωνα με το υπουργείο, παρατείνονται μέχρι τις 30 Απριλίου του 2021 οι συμβάσεις των εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρεται  πως με την απόφαση αυτή «δίνεται ουσιαστική λύση στη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου, καθώς θα παραμείνει στη θέση του έμπειρο προσωπικό, το οποίο έχει πολύχρονη γνώση στην διαχείριση των θεμάτων ασύλου, σε διοικητικό και επιχειρησιακό επίπεδο». Επίσης, ενοποιούνται όλες οι διαδικασίες ανανέωσης των συμβάσεων καθώς υπογράφηκε μία κοινή σύμβαση για όλους τους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, με την οποία δίνεται τέλος στον κατακερματισμό του προσωπικού και αίρονται γραφειοκρατικές διαδικασίες που δημιουργούσαν καθυστερήσεις και περιττό όγκο εργασίας.

Οι ανωτέρω δράσεις χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Πρόγραμμα του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020 με 75% χρηματοδότηση από την ΕΕ και 25% από εθνικούς πόρους.