Αρχική Υπουργεία Διάταξη για απαλλαγή από δημοτικά τέλη των μη ηλεκτροδοτούμενων κενών ακινήτων

Διάταξη για απαλλαγή από δημοτικά τέλη των μη ηλεκτροδοτούμενων κενών ακινήτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διάταξη με την οποία θα αποσαφηνίζεται πλήρως η  διαδικασία  απαλλαγής χρέωσης από τα δημοτικά τέλη  των μη ηλεκτροδοτούμενων κενών ακινήτων προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών στο επερχόμενο σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτο Παραδιά, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΠΟΜΙΔΑ ότι ήδη, στο επερχόμενο σχέδιο νόμου με τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Aυτοδιοίκησης, θα υπάρχει διάταξη με την οποία θα αποσαφηνίζεται πλήρως η διαδικασία απαλλαγής από τα τέλη ακινήτων, για τα μη ηλεκτροδοτούμενα κενά ακίνητα, έτσι ώστε να μην υπάρχει πλέον περιθώριο οποιασδήποτε σύγχυσης.

Το θέμα τέθηκε από την πλευρά της ΠΟΜΙΔΑ τόσο το παραπάνω ζήτημα, όσο και αυτά της βεβαίωσης τελών νομιμοποιημένων χώρων και οι πολυετείς δεσμεύσεις ακινήτων από τους ΟΤΑ. Για τα τελευταία θέματα ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΠΟΜΙΔΑ  ότι θα εξεταστούν προκειμένου να επισημανθούν τα περιθώρια παρεμβάσεων, σε συνεννόηση όπου απαιτείται με συναρμόδια υπουργεία.