Αρχική Δήμοι Διανομή τροφίμων στους Ρομά του Νομισματοκοπείου από τον δήμο Χαλανδρίου

Διανομή τροφίμων στους Ρομά του Νομισματοκοπείου από τον δήμο Χαλανδρίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε διανομή τροφίμων στους περίπου 250 Ρομά του Νομισματοκοπείου προχώρησε σήμερα ο δήμος Χαλανδρίου. Παρουσία του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, διανεμήθηκαν ποσότητες νωπών και συσκευασμένων τροφίμων στις οικογένειες που διαμένουν στον εκεί καταυλισμό.

Τα χρήματα για την αγορά των τροφίμων διατέθηκαν από το ποσό των 20.000 ευρώ της οικονομικής ενίσχυσης των δήμων από το υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο τη λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορονοϊού σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά, ενώ προηγήθηκε ομόφωνη απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου.

«Συνεχίζουμε με τη λήψη κάθε δυνατού μέτρου για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού και την προστασία των Ρομά, αλλά και των περίοικων. Συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες που παλεύουν για τη διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στις υπηρεσίες του δήμου και στους εθελοντές που συνέβαλαν στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης», δήλωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.

Παράλληλα με τις δράσεις διανομής τροφίμων και υγειονομικού υλικού, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η επιχείρηση καθαρισμού της έκτασης των 30 στρεμμάτων του καταυλισμού, με την απομάκρυνση των οργανικών απορριμμάτων, αλλά και των μπάζων από το γκρέμισμα άδειων παραπηγμάτων. Τέλος, θα συνεχιστούν κανονικά το επόμενο διάστημα οι τακτικές απολυμάνσεις.