Αρχική Ελλάδα Διάγγελμα Μητσοτάκη σήμερα για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Διάγγελμα Μητσοτάκη σήμερα για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στους πολίτες αναμένεται να απευθυνθεί, σήμερα Τετάρτη, ο πρωθυπουργός μετά τη χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη που είχε με τους Ευρωπαίους ομολόγους του με πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΣαρλ Μισέλ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους πολίτες με στόχο να τους ευαισθητοποιήσει περισσότερο και να ζητήσει την «ευλαβική» τήρηση των μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί, οι φορείς και το Κράτος.

Πρόκειται για πλήρη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, σε συνεργασία με τους επιστήμονες, οι οποίοι προειδοποιούν για τις επιπτώσεις από την εξάπλωση τους ιού και τις δυσκολίες που προκαλεί στον πληθυσμό.

Προϊδέασε για τις κινήσεις του συνομιλώντας με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η Ελλάδα πήρε μία σειρά από νέα δραστικά μέτρα». 

Η κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας έκανε δεκτή την εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων για το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδωνπανεπιστημίωνβρεφονηπιακών σταθμών για 14 μέρες ως ένα απαραίτητο μέτρο πρόληψης, προκειμένου να προλάβουμε τη γρήγορη εξάπλωση του ιού και να μην τρέχουμε πίσω από τετελεσμένα.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό εδώ να επισημάνω ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο τον οποίο έχουμε, ελέγχοντας την επέκταση αυτής της επιδημίας για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το Εθνικό Σύστημα υγείας μας, αλλά κυρίως για να προστατεύσουμε -και θέλω να το τονίσω αυτό εδώ- τους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες, οι οποίοι πρέπει να είναι στην πρώτη προτεραιότητα της προσοχής μας, στους οποίους κάνω ακόμα μία φορά μία έκκληση, ότι σε αυτές τις συνθήκες και μέχρι να περάσει αυτή η κρίση, είναι πάρα πολύ σημαντικό όσο γίνεται και όσο αυτό είναι εφικτό, να παραμένουν στο σπίτι τους».