Αρχική Προγράμματα Διαδικτυακές Προσομοιώσεις 2021 – Athens EU Model & Athens COP Simulation

  Διαδικτυακές Προσομοιώσεις 2021 – Athens EU Model & Athens COP Simulation

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΠΑ) και το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct που φιλοξενείται στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με χαρά ανακοινώνουν την διοργάνωση δύο παράλληλων διαδικτυακών προσομοιώσεων, στις 17-19 Μαρτίου 2021.

  Το “Athens EU Model 2021” θα είναι μια διήμερη προσομοίωση (17-18 Μαρτίου) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Απευθύνεται σε 30 τελειόφοιτους προπτυχιακούς φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και αποφοίτους ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων διαφόρων αντικειμένων. Οι συμμετέχοντες θα υποδυθούν τους ρόλους των Ευρωπαίων Επιτρόπων και θα διαπραγματευτούν γύρω από τη θεματική “Κλιματική ουδετερότητα και Ευρωπαϊκός κλιματικός νόμος, υπό το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας“. Θα προσομοιωθούν, επίσης, αξιωματούχοι διεθνών θεσμών (Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή και Διεθνής Οργάνωση Εργασίας) και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών (φιλοπεριβαλλοντικοί ακτιβιστές και υπέρμαχοι των συμφερόντων των εταιρειών ορυκτών καυσίμων).

  Το “Athens COP Simulation 2021” είναι μια από τις κύριες δραστηριότητες του Jean Monnet Module “Ευρωπαϊκή Κλιματική Διπλωματία”, το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απευθύνεται σε 30 τελειόφοιτους προπτυχιακούς φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και αποφοίτους ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων διαφόρων αντικειμένων. Οι συμμετέχοντες θα αναλάβουν τους ρόλους συμβαλλομένων μερών της Σύμβασης Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή και μελών της κοινωνίας των πολιτών (φιλοπεριβαλλοντικοί ακτιβιστές και υπέρμαχοι των συμφερόντων των εταιρειών ορυκτών καυσίμων). Θα διαπραγματευτούν γύρω από τη “Κλιματική ουδετερότητα και δίκαιη μετάβαση στην εποχή της πανδημίας και μετά την πανδημία“.

  Η γλώσσα εργασίας των προσομοιώσεων θα είναι η Αγγλική και δεν θα υπάρχει κόστος συμμετοχής.

  Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2021.

  Η φόρμα υποβολής αιτήσεων είναι διαθέσιμη εδώ.

  Οι επιτυχείς αιτούντες θα ενημερωθούν μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν τον Οδηγό Μελέτης και όλο το σχετικό υλικό αμέσως μετά και θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρεις προπαρασκευαστικές διαλέξεις πάνω στις θεσμικές διαδικασίες και την υπό συζήτηση θεματική.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Athens COP Simulation 2021, πατήστε εδώ.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Athens EU Model 2021, πατήστε εδώ.